Annonce
Sport

Skavanker og nye spillere mindsker dansk favoritrolle ved EM

Det danske landshold i badminton trænede tirsdag aften i Frederiksberg Hallerne forud for EM for blandede hold, der starter onsdag.

Den danske badmintonlandstræner vil bruge EM i badminton for blandede hold til at se generationsskifte an.

Annonce

Når EM i badminton for blandede hold onsdag slås i gang i Frederiksberg Hallerne, er det danske landshold favorit til at vinde guld.

Men småskavanker blandt de danske spillere samt et generationsskifte i dansk topbadminton mindsker favoritrollen, mener landstræner Kenneth Jonassen.

- De ting gør, at vi måske ikke er så godt forberedt hele vejen rundt, og det ser de andre lande også som deres mulighed.

- Vi kan ikke løbe fra favoritværdigheden, og den tager vi gerne med, men jeg kan godt se, at det er en større udfordring, end hvad det har været hidtil, siger han.

Danmark har vundet turneringen de seneste to gange og 16 gange i alt. Derfor er der også store forventninger til holdet.

Men Kenneth Jonassen tror, at de øvrige syv nationer, der deltager i EM for blandede hold, øjner en god mulighed for at lægge pres på det danske hold.

Han ser dog også noget positiv i, at Danmark ikke nødvendigvis kan skøjte sig gennem turneringen, og vil - ud over at vinde - også bruge turneringen til at se nyere spillere an.

- Vi stiller selvfølgelig det bedste hold, men når det er sagt, kommer vi da til at spille med nogle uprøvede kræfter på givne tidspunkter i turneringen, og vi glæder os til at se, hvordan de håndterer det.

- Det giver os en bedre mulighed for at arbejde videre, når vi er tilbage i træningslokalet, siger Kenneth Jonassen.

Det er specielt på double-siden, at flere nye spillere er kommet ind på landsholdet gennem den seneste tid, fordi både Mads Conrad-Petersen, Carsten Mogensen og Mathias Boe ikke længere er med på herresiden, mens Kamilla Rytter Juhl for nylig er blevet mor.

Danmark møder i den første landskamp Frankrig onsdag aften. Torsdag møder holdet Holland, mens Spanien venter i den sidste gruppekamp.

I den anden gruppe spiller England, Rusland, Irland og Tyskland mod hinanden. De to bedste hold fra hver gruppe går videre til semifinalerne, der spilles lørdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Det er så typisk vestjysk...

Lemvig

De unge rykkede ind på kostskolen

Annonce