Annonce
Lemvig

Skepsis i Harboøre: Hvad sker der egentlig i den gamle grillbar?

En tidligere grillbar er blevet omdrejningspunktet for en MC-klub, der tidligere på året flyttede til Harboøre. Klubben er blevet mødt med skepsis af byens borgere. Foto: Jesper Lundsgaard
Borgere i Harboøre er ikke utrygge ved, at en MC-klub tidligere på året rykkede ind i byen. Men klubbens indtog er heller ikke populært
Annonce

Harboøre: Der er masser af rygter i omløb i Harboøre.

Men ikke ret mange ved helt præcist, hvad der egentlig foregår i huset på hjørnet af Stationsvej og Nørregade i Harboøre.

Tidligere på året flyttede nye beboere ind i huset, der tidligere har huset en grillbar. Og samtidig bemærkede flere borgere i byen, at flere vinduer i huset blev blændet af.

De nye beboere i huset er MC-klubben Insane Bulldogs. Ifølge deres åbne Facebook-profil er de en "lille hyggelig MC klub for tætte venner og familie. Vi er en lille flok på 12 medlemmer."

Alex Olesen, der er indehaver af Harboøre Hotel og genbo til MC-klubben, er i første omgang ikke bekymret over de nye genboer. Men han har lagt mærke til dem, og han har også noteret sig, at der er kommet mere trafik i området, siden klubben rykkede ind.

- Jeg har en fornemmelse af, at politiet kører forbi op til flere gange om dagen. Nogle gange er det i patruljebiler, men det kan også være i civile biler, siger han og bliver bakket op af flere andre borgere i byen, som avisen har talt med.

Annonce

De kommer udefra

Alex Olesen har bemærket, at det efter alt at dømme er personer udefra, der holder til i huset overfor hotellet. Det er ikke folk, han kan genkende fra gadebilledet i Harboøre tidligere, men de har ikke vakt den store opsigt med deres motorcykler.

- Selvfølgelig larmer de lidt en gang i mellem, men jeg har ikke oplevet, at de har kørt dørtræk eller kørt vildt gennem byen, siger han.


Jeg synes, det er tankevækkende, at de melder ud, at de ønsker at være åbne og imødekommende, men som noget af det første går de i gang med at blænde vinduerne i huset af

Alex Olesen, indehaver Harboøre Hotel


Der har dog været uro omkring huset. For et par uger siden var der en tidlig aften uventet besøg foran Insane Bulldogs' klubhus. Her kom to personer forbi, der med fagter viste, at de ville skære halsen over på personerne i huset, kom med verbale dødstrusler og endte med at stjæle klubbens skilt, der hang på facaden.

Ifølge avisens oplysninger er personerne, der angiveligt er tilknyttet en anden MC-klub, siden flyttet fra Harboøre.

Stort set samtidig med, at de nye genboere rykkede ind i huset over for Harboøre Hotel, noterede hotelejer Alex Olesen sig, at vinduerne hos genboerne blev blændet af. Det kan han ikke få til at stemme overens med nogle af de udmeldinger, der er kommet fra klubben tidligere.

- Jeg synes, det er tankevækkende, at de melder ud, at de ønsker at være åbne og imødekommende, men som noget af det første går de i gang med at blænde vinduerne i huset af, siger Alex Olesen, der også har noteret sig, at hans nye genbo er blevet et samtaleemne i byen.

Annonce

Snakken går ved kaffebordet

- Ved kaffebordene bliver der talt om, at det ser underligt ud med sådan en klub her i byen. Personligt er jeg ikke utryg ved dem, for der er ingen grund til at være utryg for noget, så længe de ikke har lavet noget, der kan give anledning til at være utryg, siger han.

Samme holdning har Palle Madsen, der er formand for Harboøre Borgerforening. Han har også noteret sig de nye beboere i byen, men har ikke megen fornemmelse af, hvem det drejer sig om.

- Hvis folk kan opføre sig ordentligt, så kan jeg ikke have noget imod, at de er her. For vi er ikke ude på at skabe utryghed. Men det virker ikke til, at de er personer, der bidrager til byen eller samfundet, siger Palle Madsen.

Annonce

Inspiration fra andre byer

Flere borgere er dog ikke udelt begejstrede for, at der er rykket nye folk ind i byen.

- Der er ikke utryghed i byen. Men folk er trætte af dem og ønsker i bund og grund, at de skrider ad helvede til, som én af byens borgere formulerer holdningen til grupperingen.

Palle Madsen og borgerforeningen har kigget ud af byen for at finde inspiration til, hvad man kan gøre for at undgå, at der kommer flere til byen.

- Vi har blandt andet set på, hvad man gør i Bøvlingbjerg, hvor man har oprettet et boligselskab, der kan opkøbe billige huse, så andre ikke kan opkøbe dem og leje dem ud. Det er stadig kun en ide, vi arbejder med, men når coronakrisen er overstået, vil vi indkalde til et borgermøde for at finde ud af, hvad holdningen er til det, siger borgerforeningens formand.

Avisen har også talt med Midt- og Vestjyllands Politi om den nye MC-klub i Harboøre. De ønsker dog ikke at udtale sig om dem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Blev bestjålet ved fødselsdagsfest

Lemvig

Det kan blive meget værre endnu

Danmark For abonnenter

Rasmus Paludan har fundet nyt hul i lovgivningen: Sætter 200 kroner på højkant til underskrivere af vælgererklæringer

Annonce