Annonce
Holstebro

Skogigant lukker sin butik i gågaden

Ecco-forretningen i Nørregade i Holstebro lukker, men står der et par nye Ecco-sko på ønskesedlen til jul, er der ingen grund til at fortvivle. Der er mulighed for at købe Ecco- sko og -støvler i byens andre skotøjsforretninger. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix
Ved udgangen af året ophører Eccos lejemål i Nørregade. Skokoncernen håber på at kunne vende tilbage til Holstebro på et senere tidspunkt.
Annonce

Holstebro: Efter fire et halvt år i gågaden i Holstebro har den danske skokoncern, Ecco, besluttet at lukke sin forretning i Holstebro.

- Vores lejemål i Holstebro ophører ved udgangen af året. Vi har altid haft et ualmindeligt godt samarbejde med vores udlejer i Holstebro og håber på, at vi eventuelt på et senere tidspunkt kan vende tilbage til Holstebro, skriver Eva Kloch Norlyk i en kommentar til Holstebro Onsdag.

Eva Kloch Norlyk er leder af den interne kommunikation i Ecco.

Det har ikke været muligt at få yderligere kommentarer til lukningen fra Ecco.

Ifølge et skilt på disken i butikken lukker Ecco-forretningen i Holstebro den 12. december.


Vi har altid haft et ualmindeligt godt samarbejde med vores udlejer i Holstebro og håber på, at vi eventuelt på et senere tidspunkt kan vende tilbage til Holstebro.

Eva Kloch Norlyk, Head of Internal Communication i Ecco


Skogiganten åbnede sin forretning udelukkende med Ecco-produkter på adressen, Nørregade 27B i Holstebro, i sommeren 2016. Ecco rykkede ind på de knap 100 kvadratmeter, hvor der inden da have ligget en guldsmed.

- Vores vurdering er, at gågaden i Holstebro er fantastisk god. Det ved vi, hvad er, og vores erfaring er, at gågader er rigtig gode handelsområder og en del af charmen i de danske byer, forklarede Lars Flemming Hansen om placeringen af den nye Ecco-butik til Dagbladet, da forretningen åbnede for fire et halvt år siden.

Mere om Ecco

Ecco blev stiftet af Karl Toosbuy i 1963 i Bredebro i Sønderjylland, hvor virksomheden også har hovedsæde i dag.

I dag er det grundlæggerens datter, Hanni Toosbuy Kasprzak, der ejer koncernen.

Selv om Eccos sko er kendt for komfort, så er højhælede damesko og golfsko også blandt de bedst sælgende i selskabets sortiment.

Selskabets produkter bliver solgt i 99 lande fra 2246 Ecco-butikker og flere tusinde salgssteder.

Den sønderjyske virksomhed har 21.271 ansatte på verdensplan.

I marts 2019 skrev Berlingske, at det i en branche, der ellers er ramt af modvind og omstillinger, var lykkedes den danske skoproducent at hive den største omsætning og det største overskud i selskabets 55-årige historie hjem.

Nettoomsætningen voksede knap tre procent til 9,8 milliarder kroner i 2018 sammenlignet med 2017, mens resultatet før skat landede på 1,5 milliarder kroner. Det var ni procent mere end året før.

- Vi er rigtigt stolte af at levere et så godt resultat, ikke mindst taget i betragtning af, at vi er i en branche, der er i en markant forandring, sagde Eccos administrerende direktør, Steen Borgholm, dengang i 2019 til avisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Tidligere minkavler i Nørre Nissum: Vi har brug for en afklaring

Kultur

Indstilleren er nu selv blevet kandidat til Lemvig Prisen: - Jeg syntes de fortjener prisen

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce