Annonce
Læserbrev

Skole. Et varmt velkommen til at sætte valgfagene fri

Debat: 3615 skoleledere har - med Skolelederforeningen som afsender - udarbejdet 40 forslag til forbedringer af folkeskolen. Jeg vil gerne fremhæve ”Sæt valgfagene fri igen”, som uddybes således:

”Den nye lov om valgfag og obligatorisk praksisfaglighed binder for meget. Skolens leder skal sammen med skolebestyrelsen have en større fleksibilitet til at oprette valgfag, og eventuelt linjer, ud fra skolens behov.”

Et fremragende forslag, hvis du spørger mig. Og det bakkes endda op af undervisningsminister, Pernille Rosenkrantz-Theil, som til Skolelederforeningens årsmøde i Bella Centret i København for nylig udtrykte stor begejstring.

"Og vi skal sætte valgfagene fri. Det er både spændende og vigtigt og noget, vi skal gå til. Altså, der er jo noget i det med at give lov til at lave folkeskoler, der kan noget særligt. Det gør også, at nogle unge mennesker får lov til at gøre noget, de faktisk synes er sjovt", lød det fra Pernille Rosenkrantz-Theil.

Så bliver man rigtig håbefuld. Ikke bare på skolernes vegne, men også på idrætsforeningernes vegne. For valgfagene er vigtige for vores foreninger.

Det er vores overbevisning hos DGI Vestjylland, at det er den rigtige vej at sætte valgfagene fri. Ved igen at åbne for valgfag, som styrker samarbejdet mellem skole og foreningslivet, kommer vi tættere på de ønskede 45 minutters bevægelse om dagen. Men hvordan nu det? Jo, oplagte valgfag er forskellige unglederuddannelser målrettet 6. og 7. klasser i folkeskolerne.

Når man uddanner 6. og 7. klasse-elever til at lede og træne elever i skolens SFO og børnehave i mange forskellige idrætter, er jeg overbevist om, at vi kan give børnene en livslang vane med motion. Samtidig tror jeg på, at vi styrker de ældre elever ved at tro på dem og give dem en forsmag på at være ledere.

Den kæmpe sidegevinst ved, at vi samtidig skaber fremtidens ledere i foreningslivet, som kan drive det hele videre, er kun ekstra dejligt. Så et varmt velkommen til Skolelederforeningens forslag om at sætte valgfagene fri. For det fortjener alle.

Annonce
Arkivfoto: Jacob Schultz/Scanpix
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Thyborøn får et nyt spisested

Læserbrev

Politik. Få nu ansat Sputnik!

Debat: Jeg har sagt det før, og gør det gerne igen. Der er og bliver ingen rød tråd, idet byrådet fortager sig. Nu skal vi til at betale mere i kommuneskat, selvom det burde være omvendt. Pengene fosser ud af kommunen som aldrig før. Jeg har sagt det før: Få ansat mig i en helvedes fart. Så er der en del mennesker, der har spurgt mig, jamen hvad vil du gøre, Sputnik? Og se, det er virkelig et godt spørgsmål. Som det første vil jeg jævne bygningerne på slagterigrunden, få opført det svømmestadion. Både med et 50 meter bassin samt badeland, der siger Spar 2, både med stripperstang og små bure, hvor kvinder kan danse topløs. Så vil jeg flytte de aktiviteter, som der er på slagterigrunden, ned i den gamle biograf. Går det for stærkt kære byrådsmedlemmer? Alt støtte til TTH og musikteatret skal skæres med 75 procent, så de bliver ligestillet med Poul Hornshøj og andre ildsjæle vi har! Og det mest rystende er de 60.000 timers sygefravær, som de ansatte har. Det skriger jo til himlen, hvor dårligt lederne behandler deres medarbejdere. Prøv nu og droppe de akademikere, man kan ikke styre butikken "Holstebro" ved computer skærme. Altså 60.000 sygetimer svarer altså til 25 fuldtidsansatte, som kunne bruges på for eksempel plejehjem. Eller når kommunen rykker ud til private hjem, så i stedet for to minutter, kunne de blive 10 minutter under hvert enkelt besøg. Alle ville være glade og tilfredse. Nu har jeg kun nævnt nogle få ting, men Dagbladet har ikke plads nok, hvis jeg skulle nævne, alle de ting jeg har. Og hvad er Holstebro i grunden kendt for i dag? Det sejler i Holstebro Kommune, I kan simpelthen ikke være jer selv bekendt. Må Sputnik bevare Holstebro Kommune.

Håndbold For abonnenter

Næststørste sejr i 13 år: Storebror satte tingene på plads i naboopgør

Annonce