Annonce
Navne

Skole holder lukket som følge af dødsfald: Sorgen er stor

Vinderup Realskole mandag formiddag: Skolen er lukket for at ære en højagtet lærer, John Sørensen, samt for at tage hånd om hans chokerede kolleger. Foto: Morten Stricker
En stor personlighed er gået bort på Vinderup Realskole. "Alles" matematiklærer John Sørensen var så stor en del af skolen, at den indstiller skolegangen i dag.

Vinderup: Da John Sørensen mod slutning af sidste år skulle opereres, brugte eleverne på Vinderup Realskole tid på at fremstille udstyr med John Sørensens elskede fodboldklub, Liverpool FC.

Det var ment som opmuntring, og samtidig siger det alt om, hvilken betydning matematiklæreren på Vinderup Realskole havde.

Havde.

Annonce

John Sørensen døde i sidste uge efter et kortvarigt sygdomsforløb.

På skolens Facebook-side oplyses det under underskriften "Æret være John Sørensens minde", at "Det er med stor sorg, at Vinderup Realskole fredag den 7. januar har mistet en kær kollega og dygtig lærer gennem 25 år. Skolen er lukket den mandag den 10. januar 2022".

En stor personlighed

John Sørensen kunne i august måned sidste år fejre 25 års jubilæum på skolen.

- Han er en lærer, der "altid" har været på skolen. En stor personlighed, som alle vidste, hvem var, siger skolebestyrelsesmedlem Gitte Gade, hvis egen søn eksempelvis har John Sørensen til matematik.

Lærerne er meget berørte, og dødsfaldet tager hårdt på mange af dem. Det siger alt om den store betydning, John Sørensen havde. Det er der ingen tvivl om.

Gitte Gade, skolebestyrelsesmedlem, Vinderup Realskole.

Ser man følelseskoldt og kynisk på situationen, kan det virke som en stor beslutning at lukke en hel skole på grund af et dødsfald?

- Det er rigtigt. Men det er en beslutning, som skolen har skolebestyrelsens fulde opbakning til; simpelthen fordi John Sørensen har betydet så meget for skolen. Fordi han var den gode og afholdte kollega, han var. Vi bakker især op for personalets skyld, så de får tid og mulighed for at lande ordentligt igen, for selvom de godt vidste, at det kunne gå den vej med hans sygdom, er det alligevel gået ekstremt stærkt til sidst, siger Gitte Gade.

realskolens Facebook-side strømmer tilkendegivelserne også ind. Blandt kondolencerne går ord som "fantastisk", "enestående" og "den bedste matematiklærer" igen. Opslaget, der blev lagt op søndag, har i skrivende stund 59 kommentarer og 407 "synes godt om"-tilkendegivelser.

Selvom man på skolen godt vidste, at matematiklæreren var syg, er det gået så stærkt til sidst og dødsfaldet kommet så pludseligt, at det har chokeret.

- Lærerne er meget berørte, og dødsfaldet tager hårdt på mange af dem. Det siger alt om den store betydning, John Sørensen havde. Det er der ingen tvivl om, siger skolebestyrelsesmedlem Gitte Gade.

Dagbladet har været i kontakt med skolen, som ikke har yderligere kommentarer. I en tidligere version fremgik en kommentar fra skolen, hvilket beroede på en misforståelse: Kommentaren var ikke til citat.

Annonce
Sport For abonnenter

Et kig ind i superligaklubbernes akademier: 13 vestjyske talenter står på spring til superligaen

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Søger løbende nye folk: Euro Industries har vokseværk

Sport For abonnenter

Slutspurt hjalp: Mange spillere vil med til indendørs fodboldturnering

Lemvig

Nu kan du blive coronavaccineret i Thyborøn

Lemvig

Nørre Nissum-pige blandt udstillerne på Museet for Religiøs Kunst: Dejligt at være tilbage

Kommuner tør ikke bygge vindmøller: V og K vil have Folketinget på banen

Holstebro For abonnenter

Gigt-patienten Per: At skulle vente fra august til februar på en undersøgelse - inden jeg overhovedet kommer videre til operationskøen - er helt skørt

Markedet for plantebaserede fødevarer skal vindes på smag: Plantekompagniet etablerer produktion for at kunne udvikle nye produkter

Navne For abonnenter

På denne måde burde alle forlade denne jord: ALS-ramte Knud-Erik Dam sagde tre ord, og tog så afsked med livet

Holstebro

Agnes og Esther uddeler p-bøder... som bilister bliver glade for

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Lemvig

Nye kandidater til Lemvig Prisen og opbakning til allerede foreslåede kandidater

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Bananen rådner videre, og vi er nødt til at tale om det

Vestjylland

Spurgt på gaden: Påvirker de stigende el-, benzin- og varmepriser din hverdag?

Annonce