Lemvig

Skole-samarbejde vil køre uanset aftale

Skoleleder Jens Jørn Porup: Vi fortsætter skolesamarbejet uanset Parnerskabsaftale eller ej. Foto: Morten Stricker.
Partnerskabsaftalen mellem Lemvig og Pisek har ingen betydning for, om en mangeårig elevudveksling mellem Nørre Nissum Skole og Pisek fortsætter - for det gør det

Nørre Nissum: Skolesamarbejdet mellem Nørre Nissum Skole og den tjekkiske kommune Pisek kører fortsat rigtig godt, og det vil fortsætte, uanset om Partnerskabsaftalen mellem Lemvig Kommune og Pisek ophører.

Det siger skoleleder Jens Jørn Porup fra Nørre Nissum Skole- & Børneunivers, efter økonomiudvalget på sit seneste møde skulle behandle en sag, om Partnerskabsaftalen fra 2006 mellem de to kommuner skulle ophøre.

Det var et brev fra Pisek Kommune om, at man overvejede at opsige Partnerskabsaftalen, der gjorde, at sagen blev taget op. Afgørelsen blev, at man ville spørge skolen i Nørre Nissum om, hvordan samarbejdet kører, da det er dette skolesamarbejde, der er det eneste samarbejde, der er mellem de to kommuner.

Og skoleelderen slår fast, at samarbejdet vil fortsætte uanset Partnerskabsaftale, da de to ting intet har med hinanden at gøre.

- Jeg har set det brev fra 3. viceborgmesteren i Pisek, og det er noget kritisk. Jeg ved ikke, hvor han ha fra, der skulle være udfordringer, da samarbejdet mellem skolerne kører lige så godt, som det altid har gjort. Det kan jeg sige, da vi netop har evalueret et besøg af vore elever, der var i Pisek for kort tid siden. Lærerne i Pisek er godt tilfredse. Men måske er viceborgmesteren utilfreds med Lemvig Kommunes engagement i Partnerskabsaftalen. Da der var byjubilæum i 2016, kom der jo ikke nogen fra Lemvig Kommune, siger Jens Jørn Porup.

Det mangeårige samarbejde med elevudveksling kører så godt, som det altid har gjort.

- Der er ikke kommunale penge i det, så det har ikke noget med Partnerskabsaftalen at gøre. I starten lavede den daværende leder Karsten Vinther disse udvekslinger med mange penge fra Demokratifonden. Men i mange år efterhånden er det eleverne selv, der har betalt det hele, og vi har som skole bidraget med at betale lærernes løn på turen. Vi har i år haft den udfordring, at vi på skolen har haft for få elever i 9. klasse. Tjekkerne vil gerne have cirka 30 elever i udvekslingen, da det passer med en bus og giver bedre økonomi. Vi har så denne gang haft et samarbejde med Kongensgaard Efterskole, så der var elever med herfra. Ved tjekkernes besøg her var eleverne så dels indkvarteret privat og dels på efterskolen. Tjekkerne vil helst, at det kun er skolen her, der er med, fordi det giver en del praktiske udfordringer, når vi har delt eleverne op på to skoler. Derfor vil vi næste gang forsøge at supplere med elever fra 8. klasse, så vi får fyldt op. I årene herefter vil vi have elever nok i 9. klasse til, det kører planmæssigt, oplyser Jens Jørn Porup.

0/0
Annonce
112 For abonnenter

Formand for dyreværnsforening: Det største svineri mine frivillige har set

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Får en million kroner til nyt naturområde: Håber at starte byggeriet i 2020

Lemvig

Landsbyhøjskole for 24. gang: En uge med et hav af aktiviteter

Sport For abonnenter

Fra nummer 40 til nummer 1: Og sæsonens bedste spiller er...

Lemvig

Godt nyt til beboere i kommunens landsbyer: Spring gratis på bussen

Sport For abonnenter

TTH-direktør i den varme stol: Jeg håber HB rykker op, men de behøver ikke blive til en superligaklub...

112

35-årig tiltalt i voldtægtssag: Tippede selv skolen under falsk navn

Annonce