Læserbrev

Skole. Venter på svar angående nedskæringer på skoleområdet

Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix

Debat: Jeg vil ikke angribe, beskylde eller skyde nogen noget i skoene. Men jeg vil stille mig spørgende.

Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvordan et underskud på så mange millioner kan komme bag på forvaltningen, kommunalbestyrelsen og børne- og familieudvalget?

Og hvis Susanne Ebdrup siger, at det ikke kommer bag på dem, hvor er så den rettidige omhu?

Hvem havde lavet regnestykket omkring sammenlægning af skoler, og havde deri beregnet, at der var nok penge til folkeskolerne? For man budgetlagde vel ikke med et så stort underskud og fyringer? Hvem kunne ikke forudse, at mange elever ville flytte til friskoler? I hvilken privat virksomhed ville ledelsen være urørt af et sådan underskud, mens arbejderne på gulvet ryger i svinget?

Jeg kunne rigtig godt tænke mig at vide, hvordan regeringen kan få skylden for den regnefejl, som nogen må have lavet i Holstebro Kommune. Når Torben Gudiksen siger, at der er otte færre klasser næste år, hvordan kan det bruges som undskyldning for at skære 24 stillinger væk og 26 der skal på nedsat tid?

Hvordan kan der skæres mere på skoleområdet, før det får store konsekvenser for vores fundament, nemlig børnene? Hvordan kan det være, at Holstebro Kommune år efter år er i den allernederste del i statistikken over udgift pr. elev?

Det kunne også være rart at vide, hvad læreren efterhånden skal kunne sige, når der ikke er mulighed for faglig støtte og pædagogiske tiltag, fordi alle timer til ekstra hjælp er skåret væk?

Hvordan kan den nye børne-og ungepolitiks fine ord: ” Alle børn og unge skal understøttes og udfordres gennem en tryg opvækst” passes ind her?

Men måske det blot er nogle andre ord fra den nye børne-ungepolitik: ” Børn og unge vil møde forandringer. Sammenhæng og helhed på tværs af forandringer styrker livsduelighed. Alle børn og unge skal opleve sammenhæng og helhed i mødet med forandringer” vi er i gang med at prøve af?

For det er måske bare en udfordring for eleverne, som gør dem mere livsduelige? Og hvorledes kommer sammenhæng og helhed så ind i billedet? Hvor er borgmesteren i alt det her?

Og til slut kunne jeg rigtig godt tænke mig, at se regnearket på skolesammenlægningerne, men mon jeg kan det?

0/0
Annonce
Læserbrev

Ældre. Hvor skal et nyt friplejehjem ligge?

Læserbrev

Ulven. Umuligt at sikre store naturarealer

Læserbrev

Politik. Vi har brug for en bedre seniorførtidspension

Læserbrev

Terror. Tre danske søskende dræbt i Allahs navn

Leder For abonnenter

Godt set af Jyden i Bur

I løbet af sommerhalvåret kan vi glæde os over et væld af festivaler og andre af de mange kulturelle arrangementer, der er på programmet i alle de tre nordvestjyske kommuner. Det betyder så også, at der er rift om publikum, og mange af arrangørerne må kæmpe en sej kamp for at få sponsorerne til at bakke om arrangementerne. Hvordan sælger du for eksempel et sponsorat til en festival med navne som Elias Boussnina, Fraads, Anya, Elba, Namunel, Elijah Okello og Rare Cigarettes på plakaten? Arrangørerne af Sub Festival 2019 i Holstebro måtte erkende, at det var svært. De er unge. De repræsenterer det nye, den lidt skæve tilgang til tingene, og som de selv bemærkede det i onsdagsudgaven af din avis, leverer de hverken rødvin eller kamsteg til sponsorerne på slagterigrunden i Holstebro, når festivalen løber af stablen på lørdag. De måtte derfor erkende, at erhvervslivets sponsorer begyndte at vende festivalen ryggen. Sponsorerne foretrækker det sikre. De vil gerne forkæles og få umiddelbar udbytte af at støtte et arrangement eller for den sags skyld en af de mange foreninger og de mange sportsklubber, der er afhængig af sponsorernes velvilje. Noget for noget - og som udgangspunkt må det være rimeligt for alle parter, at der på den måde bliver indgået en kontrakt om at få det bedst mulige ud af støtten på begge sider af bordet. Og det viser sig nu, at Jyden i Bur heldigvis kan se et potentiale i at støtte de unge og deres festival i Holstebro. Ikke for at kapre kunder. Som leverandør af staldløsninger til især svine-landbrug over hele verden, vil der ikke være mange af stamkunderne til stede på festivalen, og festivalgæsterne vil heller ikke ringe virksomhedens produktionsleder op med en ordre på mandag. Der er noget helt andet på spil, og vi kan kun lette på hatten og kippe med flaget for direktionen hos Jyden for at have indset, at det på længere sigt vil være de unge, der skal trække læsset, og at de fortjener både opbakning og anerkendelse for alt det, de sætter i værk. Ikke bare for deres egen skyld, men helt fundamentalt for at give dem lyst til at blive i området, hvor der bliver brug for deres indsats over en meget bredere front.

Læserbrev

Vester Husby. Kulturen til forskel - det gælder vel også kulturarven?

Læserbrev

Ældrepleje. Boller uden gær - nej vel, kære politikere?!

Læserbrev

Politik. På togtur med Søren Gade

Annonce