Annonce
Holstebro

Skoleelever forsker i lyd

Skolebørn skal i anledning af Forskningens Døgn sætte fokus på lyd og prøve at arbejde som forskere. Pressefoto
Forskningens Døgn gør elever fra 4-6. klasse til lydforskere, hvor de både skal genkende, mærke og bruge lyden.

Holstebro: Forskningens Døgn for skoleelever sætter i år fokus på lyd. Det betyder, at børn i 4.-6. klasse skal afprøve en lydforskers metoder, og her skal eleverne undersøge, hvordan lyd bevæger sig, hvad lyd gør ved os, og hvordan vi kan omsætte lyd til noget, vi kan se.

Forskningens Døgn løber i år fra 24.-30. april, og i perioden skal eleverne arbejde og tænke som en forsker, og øve sig i at være nysgerrige, systematiske og observante.

De skal besøge det lokale bibliotek, hvor bibliotekarer sammen med elevernes lærere står klar til at guide eleverne gennem ni forskellige aktiviteter fordelt på tre stationer: Mærk lyden, brug lyden og kend lyden.

Annonce

Samfundsudfordringer

- Vi skal vække begejstringen for videnskab så tidligt som muligt, så børns nysgerrighed og lyst til at undersøge blomstrer op allerede, mens de er små. Derfor er jeg stor fan af Forskningens Døgns skoleprogram. Når børnene prøver at forske, får de mod på at spørge, undres og søge efter svar. Alt det, der sår frø til små forskerspirer, der kan være med til at løse store samfundsudfordringer senere hen, siger uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers i en pressemeddelelse.

Alle aktiviteterne er baseret på metoder og undersøgelser, som forskerne bruger i deres arbejde.

Ud over Skoleprogrammet kan eleverne deltage i en konkurrence, hvor eleverne konkurrerer i at indsamle lydoptagelser til forskningsprojektet "Lyden af Danmark". Konkurrencen afgøres 28. maj på Dokk1 i Aarhus, hvor den klasse, der har indsamlet flest lydoptagelser, kåres som vinder.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce