Annonce
Lemvig

Skoleelever trives bedst socialt i Lemvig

Skoleelevrne i Lemvig Kommune ligger i toppen, når det gælder trivsel, og i kategorien social trivsel topper kommunen hele landet. Arkivfoto
Lemvig Kommune hører med i toppen, når der generelt måles trivsel blandt landets skoleelever
Annonce

Lemvig: Lemvig Kommune er den kommune i landet, hvor skoleelever trives bedst socialt. En ny undersøgelse fra Børne- og Undervisningsministeriet blandt eleverne fra 4.-9. klasse viser, at hele 94,3 procent af eleverne vurderer, at de selv trives godt.

Den sociale trivsel er en af fem parametre. Kommunen har den 7. højeste placering i Danmark samlet set, når man tager alle fem parametre. Bortset fra Fanø ligger Lemvig også i top i Jylland.

- Det er naturligvis glædeligt, at Lemvig Kommune igen præsterer rigtigt fine trivselsresultater i folkeskolerne. Det skal vi være stolte af. Jeg er ikke i tvivl om, at det er resultatet af, at vore lærere og pædagoger er fokuserede på at skabe robuste fællesskaber i skoler og dagtilbud, siger Henrik Thygesen (V), formand for kommunens Familie- og Kulturudvalg, i en pressemeddelelse.

På den generelle trivsel scorer Lemvig Kommune højt i undersøgelsen, sammenlignet med de øvrige kommuner i Midt- og Vestjylland. Den generelle trivsel er gennemsnittet af faglig trivsel, social trivsel, ro og orden samt støtte og inspiration.

- Det mest interessante er de konkrete tal for den enkelte skole og den enkelte klasse. Vi skal fortsat arbejde på at gøre noget for de sidste fem procent af eleverne. Vi når aldrig i mål med, at alle elever trives til enhver tid. Det hører med til en modningsproces som menneske, at man i ny og næ møder modgang. Som ansatte er vi forpligtet på at arbejde for, at det ikke er de samme elever, der hele deres skoletid ikke er i trivsel, siger fagchef Michael Laursen.

Børne- og Undervisningsministeriet har offentliggjort overblikstal fra skoleåret 2018/2019 for elevtrivsel på landsniveau. Der er undersøgt faglig trivsel, social trivsel, ro og orden samt støtte og inspiration.

I disse kategorier har elever i 4. til 9. klasse i folkeskolerne svaret på en række spørgsmål.

Annonce
Annonce
Lemvig

Nu er vandet klar i Thyborøn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Thyborøn får sin egen T-shirt

Struer

Gav politiet en fuck-finger

Lemvig

Lemvig Havn er byens fristed

Lemvig

Åbningen af Klimatorium udskudt

Annonce