Navne

Skolelærer vandt for 34.000 kroner: Nu har jeg fået blod på tanden

Jesper Ihler-Byskov og hans tvillingbror, Peter, lærte bogstaver og ord som små ved at kigge med, når der var Lykkehjulet på tv. Den forklaring kunne TV2 ikke stå for, at da Jesper søgte om at blive deltager i jubilæumsudgaven af det populære tv-show. Foto: Johan Gadegaard

Jesper Ihler-Byskov kom gennem nåleøjet til TV2s jubilæumsudgave af Lykkehjulet. Det var så sjovt, at læreren fra Halgaard Skole ikke vil afvise, at han vil prøve et andet quizprogram engang i fremtiden.

Holstebro: Da Jesper Ihler-Byskov og hans tvillingbror, Peter, var små, fulgte de med i TV2's Lykkehjulet.

- Jeg mener selv, at det var der, vi lærte bogstaver og ord. Der var jo heller ikke andet at se i tv dengang, siger den nu 34-årige Jesper Ihler-Byskov, der er lærer på Halgård Skole og bosat i Holstebro.

Broderen Peter bor nu i Norge, men for nylig var han nødt til at anskaffe sig adgang til at se TV2, for Jesper var nemlig på tv - i Lykkehjulet.

- Jeg så en artikel på Facebook om, at TV2 ville genoplive Lykkehjulet på grund af programmets 30 års jubilæum. Da jeg klikkede på artiklen, poppede en lille box op, hvor man kunne ansøge om at blive deltager eller blive castet som publikum. "Det skal jeg da", tænkte jeg - det er første gang nogensinde, at jeg prøvet at søge om at komme med i et program, fortæller Jesper Ihler-Byskov.

Først skulle han sende en kort, begrundet ansøgning. Han gik videre til anden runde, hvor han skulle sende en video af to-tre minutters varighed. Den "prøve" bestod han også, og i tredje runde ville tv bare have nogle formelle ting på plads samt have tilsendt nogle fotos.

Der var 1400 ansøgere, 11 blev udvalgt, heriblandt altså Jesper.

Jesper Ihler-Byskov

34 år, opvokset i Holstebro.Lærer på femte år på Halgård Skole. Underviser primært i matematik i tre klasse, men også i for eksempel entreprenørskab, som han og en kollega (de har begge en ekstra-uddannelse i innovation i folkeskolen) har fået indført som obligatorisk fag for 7. klasse.

Fraskilt, har døtrene Anne og Nanna på fire og syv år.

Medvirkede i tre ud af seks udsendelser af Lykkehjulet, som TV2 sendte for at fejre programmets 30 års jubilæum.

Vandt gaver for 34.000 kroner.

- Hej! Du er da ham, der var på tv, ikke?, siger eleverne, da vi går rundt på Halgaard Skole med Jesper Ihler-Byskov. "Mange af de små, som jeg jo slet ikke har noget at gøre med til hverdag, genkender mig pludselig - det er da sjovt," mener skolelæreren. Foto: Johan Gadegaard

Herre-ur og slikkasser

Fredag den 21. september blev de tre første programmer optaget på Refshaleøen i København. Jesper skulle være med i det sidste af programmerne og vidste, at hvis han vandt, ville han være nødt til at køre til København igen mandag den 1. oktober til optagelse af de næste programmer.

- Så mine kolleger kunne jo godt regne ud, at det var gået OK, da jeg skulle have fri om mandagen også, ler han.

Og jo, det gik bestemt "okay" for skolelæreren.

- Jeg vandt to programmer og røg så ud i det tredje. Jeg gættede godt nok ikke bonusordet i nogen af programmerne. Men jeg var ikke ærgerlig over det, for jeg var ærlig talt ikke i nærheden af at gætte det, indrømmer Jesper Ihler-Byskov, der dermed gik glip af henholdsvis en Hästens-seng til 84.000 kroner og en uges ophold for fire personer på Skallerup Seaside Resort.

Men pyt - sidstnævnte vandt han alligevel et weekendophold på.

- Jeg vandt for i alt 34.000 kroner. Hvad jeg vandt? Pyh, det har jeg ikke engang rigtigt overblik over, men tingene begynder at komme nu. Jeg vandt i hvert fald et herre-ur til 7000 kroner fra Ole Mathiesen, en boremaskine, B&O-højttalere, en højttaler fra SACKit, nogle puder - og to plaider! Da jeg stod der og skulle vælge, kunne jeg huske, at en af mine kolleger for sjov havde sagt: "Og for 109 kroner skal jeg have en plaid", og så tænkte jeg, at sådan en måtte jeg have. Der blev så til to, ler Jesper Ihler-Byskov.

Han vandt i øvrigt også et smykke og et dameur. Hvem, der skal have dem, melder historien ikke noget om. Jesper Ihler-Byskov er fraskilt - og weekenden efter, han havde været i Lykkehjulet første gang, havde han sine døtre hos sig.

- Det var jo ret praktisk, at jeg så havde vundet to store snolder-kasser med slik for i alt 600 kroner, smiler han - og forsikrer så journalisten om, at nej, døtrene fik ikke lov til at spise for 600 kroner slik.

Noget slik tog han med på arbejde - sammen med de flødeboller, han også havde vundet. Det skulle kollegerne have.

Hans 5. klasse fik Oreo's (chokoladekiks, red.).

- Paradise Hotel? Ha-ha, nej DET ville nok være for pinligt i forhold til eleverne. Men det kunne være sjovt at være med i "Hvem vil være millionær", mener Jesper Ihler-Byskov. Foto: Johan Gadegaard

Skolelederen

Var du nervøs til optagelserne?

- Det er faktisk ret spøjst, for det var jeg slet ikke den første dag. Men da jeg så havde haft weekenden til at tænke i, var jeg pludselig pissenervøs om mandagen. Med ét syntes jeg, at det var stort, at jeg var med i Lykkehjulet - det var sgu fedt! Det værste er, at mine briller dugger så nemt, når jeg bliver nervøs, så alle har kunnet se det - det var vildt irriterende, erkender Jesper Ihler-Byskov.

De duggede briller skal dog ikke hindre ham i at prøve at komme med et i program igen.

- Hvis der kommer andre muligheder, så prøver jeg. Jeg har fået blod på tanden, siger han.

Paradise Hotel?

- Haha ... nej, det ville nok være for pinligt i forhold til elverne. Jeg tænker mere i retning af quiz-programmer som "Jeopardy" eller "Hvem vil være millionær". Det kunne være sjovt, mener Jesper Ihler-Byskov, der vist i det hele taget er lidt af en gambler.

Lige før journalisten pakker kuglepennen væk, siger han:

- Æh, jeg ved ikke, om det er muligt ... men min skoleleder giver nogle øl, hvis det lykkes mig at få dig til at skrive, at jeg har Holstebros bedste skoleleder? Han hedder Peter Mikkelsen ...

Det være hermed gjort.

0/0
Annonce
Portræt For abonnenter

Brylluppet var alkoholfrit - det bliver guldbrylluppet ikke

Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Saucernes præcise mester

Navne

Nye navne med lokal tilknytning i Kraks Blå Bog

Annonce