Annonce
Kultur

Skoleleder sagde farvel: Godt der var Kleenex i bilen

Der var flagalle og håndklap til flere elever, da Jens Pedersen fredag morgen blev hyldet på sin sidste arbejdsdag som skoleleder på Christinelystskolen i Lemvig. Foto: Jesper Lundsgaard
600 elever viftede med flag, da Jens Pedersen mødte ind til sin sidste arbejdsdag på Christinelystskolen

Lemvig: Den røde løber var rullet ud, og viceskoleleder Mie Nordlyng havde delt 600 papirflag ud til eleverne på Christinelystskolen.

Fredag morgen skulle elever og lærere vifte med flagene, da skoleleder Jens Pedersen for sidste gang trådte ind på skolen. Efter 18 år som skoleleder har han valgt at gå på pension.

I det kølige morgenvejr ventede eleverne spændt på at se deres skoleleder ankomme standsmæssigt i en Citroen 2CV, mens flere af eleverne taktfast råbte "Jens, Jens, Jens".

Og da 2CV'en endelig trillede op mod skolen, brød en sønderrivende jubel løs blandt eleverne.

- Det var godt, at der var Kleenex i bilen, for jeg havde en klump i halsen og tårer i øjnene, da jeg trådte ud af bilen. Jeg er meget glad for den modtagelse, for det er det er rart at tænke på, at 600 elever kender mit navn, og at jeg også kender navnene på de fleste af dem, siger Jens Pedersen.

Han vidste på forhånd ikke ret meget om, hvad der skulle ske på hans sidste arbejdsdag som skoleleder. Det eneste, han havde fået at vide på forhånd, var, at han ville blive hentet på hjemadressen i Vrist.

Derfra blev han i 2CV'en, med SFO-leder Tina Jakobsen bag rattet, kørt til skolen. Undervejs havde lærere taget opstilling langs ruten for at vifte med flag og hilse på deres afgående skoleleder.

Da han trådte ind ad døren, blev han fulgt af en stor gruppe begejstrede elever hen til sit kontor, hvor han en sidste gang kunne gå ind ad døren.

- IT-afdelingen har åbenbart allerede lukket for min mobiltelefon, kunne han konstatere, da han satte sig bag det næsten ryddede skrivebord, hvor der kun lå et program for dagen.

På det stod der blandt andet, at der senere på dagen var afsked med først personale og siden eleverne, inden der midt på eftermiddagen var afskedsreception.

Jens Pedersen så tilbage på de seneste 18 år, hvor han har stået i spidsen for den største folkeskole i Lemvig Kommune.

- Det har været et job i udvikling gennem alle 18 år, så har det ikke føltes som lang tid. Jeg er glad for, at jeg fornemmer, at folk ikke synes, at jeg skulle være stoppet i jobbet for ti år siden. Og så findes der ikke noget mere meningsfyldt arbejde end at arbejde med børn, for de er den næste generation, der skal overtage efter os, siger han.

Jens Pedersen blev kørt i en Citroen 2CV Charleston fra hjemmet i Vrist til arbejdspladsen på Christinelystskolen. Foto: Jesper Lundsgaard
Eleverne fulgte den afgående skoleleder Jens Pedersen hele vejen hen til sit kontor, hvor han havde svært ved at komme forbi de glade elever, der tog afsked med ham. Foto: Jesper Lundsgaard
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Hus ubeboeligt efter brand

112

Ros fra politiet: Folk holder afstand

Kultur

Sabina Sørensen strandede dybt inde i junglen: Besøgte indianerlandsby da luftrummet lukkede

Annonce