Annonce
Holstebro

Skolen rykkede Laura én klasse op, fordi hun er klog: Nu straffes hun ved at blive smidt ud af SFO'en

Laura Bushcmann Bundgaard er utryg ved at skulle gå hjem alene hver dag efter skole og låse sig ind og vente på, at forældrene kommer fra arbejde to-tre timer efter. Sønderport SFO har plads til hende - men kommunen vil ikke give hende lov til at komme der. Foto: Christina Bundgaard
10-årige Laura må ikke komme i SFO, selvom om hun har alderen til det. Problemet er, at hun er faglig dygtig og på skolens initiativ er rykket en klasse op. "Horribelt", synes forældrene.

Holstebro: Frustrationen og skuffelsen fylder lige nu mere end møblerne hjemme hos familien Buschmann Bundgård.

- Jeg føler, at kommunen hjælper os med den ene hånd og straffer os med den anden, siger Christina Buschmann Bundgaard.

Problemet er, at hendes ældste datter er godt begavet, og skolen derfor bad om lov til at rykke Laura en klasse. Forældrene indvilligede, og Laura er efter sommerferien startet i 5. klasse - men her stopper Holstebro Kommunes tilbud om eftermiddagspasning på skolen.

Annonce

Jeg forstår ikke, at Laura ikke kan få lov til at blive i SFO'en, når hun modenheds- og aldersmæssigt kun er en 4. klasses elev.

Bo Buschmann Bundgaard, far til Laura på ti år.

- Laura er rigtig utryg ved at komme hjem alene og skulle låse sig ind og være alene hjemme, indtil vi kommer hjem fra arbejde, fortæller Christina Buschmann Bundgaard.

Familien har derfor søgt om dispensation, så Laura kan fortsætte i SFO et år mere, som alle sine jævnaldrende, der går i 4. klasse. Det har kommunen afvist med den begrundelse, "at barnets omstændigheder ikke lever op til gældende kriterier".

- Vores problem er, at Laura er velfungerende og ikke passer ned i kommunens forudbestemte kasser, kritiserer forældrene. De ser et behov for, at reglerne for dispensation til at blive i SFO'en lidt længere ændres, så de ikke kun tilgodeser udsatte børn, men også børn, der er bogligt stærke og rykket en klasse op. Foto: Christina Bundgaard

- Jeg forstår ikke, at Laura ikke kan få lov til at blive i SFO'en, når hun modenheds- og aldersmæssigt kun er en 4. klasses elev, siger Bo Buschmann Bundgaard, far til Laura.

Et år yngre

Familien har klaget over afgørelsen, men børn- og familieudvalget fastholder afslaget "på baggrund af de gældende kriterier for dispensation, de indsendte oplysninger samt indhentet udtalelse fra SFO."

Af udtalelsen fra Sønderport SFO fremgår det, at SFO'en "støtter op om, at der bevilges dispensation", og at det "som et særligt behov bør vægtes i behandlingen af sagen, at Laura er et år yngre end de øvrige klassekammerater. Laura er meget bekymret for, at hun skal være alene i op til fire timer efter skoletid, når forældrene er på arbejde."

- Det er jo horribelt. Vores problem er, at Laura er velfungerende, og at hun ikke passer ned i kommunens forudbestemte kasser. Men hvis hun nu udvikler angst, fordi hun skal gå alene hjem, så kan vi få dispensation, siger Christina Buschmann Bundgaard hovedrystende.

Annonce

SFO bakker op

Også SFO-leder Klaus Hendriksen, Sønderport SFO, mener, at der er behov for at kigge på de gældende dispensationsvilkår, der tager højde for udsatte børn, men glemmer de særligt begavede børn.

- Det er et dilemma, og jeg er ikke den eneste SFO-leder, der er lidt frustreret. Der er brug for et kriterie mere, hvor man kigger på barnets modenhed, så der kan gives dispensation til børn uden diagnoser, siger Klaus Hendriksen.

Hvordan kan I give afslag på en dispensation til et barn, som - I har fået oplyst - er utryg, og som pædagogerne vurderer, aldersmæssigt og modenhedsmæssigt svarer til et 4. klasses barn?

- Det kan jeg ikke svare på. Det er en personsag, svarer næstformand i børn- og familieudvalget Torben Strømgaard (V).

Men du kan vel godt som politiker forholde dig til, om de gældende dispensationsregler er hensigtsmæssige eller bør laves om?

- Det er korrekt, at de gældende kriterier udelukkende tilgodeser udsatte børn, men om det er en god eller dårlig idé, vil jeg lade fagpersoner om at vurdere. Men hvis, der er fagpersoner, som kommer og siger, at der er nogle problemstillinger, så er jeg altid villig til at kigge på vilkårene, siger næstformand Torben Strømgaard.

Udvalgsformand Torben Gudiksen (R) er ikke vendt tilbage på Dagbladets henvendelser mandag.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Kommune og borgere vil arbejde sammen for at få en omfartsvej ved Klinkby

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Der er bud efter kranen, men nye opgaver må vente - det kræver nemlig 100 lastbiler at flytte den

Leder For abonnenter

Hvis vi ikke vil indstille os på et ringere serviceniveau, må vi se at få alle i sving

Lemvig

Ung knallertkører undgik lige akkurat at brage ind i bil

Navne For abonnenter

Landmandssønnen fra Borbjerg brugte 110.000 kroner på at blive uddannet butler: - Det er jo bare et ganske normalt arbejde

Lemvig

Husk paraplyen: DMI varsler voldsomme mængder regn

Leder For abonnenter

De mørke skyer truer: Vi skal måske forberede os på en anden økonomi i hverdagen

Sport

Klavs Bruun i ny bog: Ensomheden i Holstebro førte til usund livsstil og for meget alkohol

Erhverv For abonnenter

Grundfos-topchef er træt af at blive kaldt 'arvingen': - Jeg slider og slæber

Kultur

Stem her: Nu kan du være med til at finde det bedste billede i lokal fotokonkurrence

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

Lemvig

Stor pumpe skal forhindre oversvømmelse i Lemvig by

Danmark For abonnenter

Kommunalvalg på vej: De nære ting, der fylder vores hverdag, bestemmer, hvor vi sætter krydset

Livsstil

Idoms mange fællesskaber: - Vi redder nok ikke verden, men vi redder forhåbentlig os selv

Annonce