Holstebro

Skoletandplejen på vej væk fra Holstebro

Udvalget for Børn og Familie i Holstebro Kommune skal på et møde torsdag beslutte, om de 29 medarbejdere i skoletandplejen, der for nyligt flyttede fra Nørre Boulevard og ind i det nye Center for Sundhed, skal virksomhedsoverdrages til Lemvig Kommune. Arkivfoto

Fremover kan det blive Lemvig Kommune, der drifter skoletandplejen i Holstebro. Personalet er som udgangspunkt positivt, men bekymret for goder og køretid.

Holstebro: I halvandet år har Holstebro og Lemvig haft fælles overtandlæge. Samarbejdet opstod lidt af nød, da Holstebro Kommune stod uden ledende tandlæge og måtte opgive at besætte den ledige stilling.

Nu lægges der op til at gøre ordningen permanent og mere omfattende, så det fremover bliver Lemvig Kommune, der drifter skoletandplejen i begge kommuner, hvor der bor 16.200 børn under 18 år. Det indebærer, at personalet i Holstebro skal virksomhedsoverdrages, men uden at serviceniveauet i de to kommuner nødvendigvis ensrettes.

- De nordvestlige kommuner har svært ved at rekruttere tandlæger, men hvis vi får et stærkt fagligt fællesskab, vil flere unge tandlæger finde det attraktivt, siger overtandlæge Marianne Blegvad.

Af indstillingen til børn- og familieudvalgets møde torsdag nævnes også en række andre fordele - effektivisering af arbejdsgange, stordrift på indkøb, udveksling af personale, øget fleksibilitet ved fravær og spidsbelastninger, øget faglig sparring og opkvalificering.

Tillidsrepræsentant for klinikassistenterne, Mette Holm Henriksen, fortæller, at personalet som udgangspunkt er positivt indstillet, men der er også bekymringer.

- Vi vil være kede af at miste de goder, vi har i dag som ansatte i Holstebro Kommune, heriblandt personaleforeningen og frokostordningen. Vi er også bekymrede for, hvor mange gange vi skal vi til at køre til Lemvig. Vi har en del ansatte, der kører langt i forvejen, blandt andet har vi én, der kører fra Viborg, siger Mette Holm Henriksen.

Overtandlæge Marianne Blegvad anerkender, at der ligger et kæmpe arbejde i at få lavet et tættere samarbejde på en ordentlig måde.

- Som leder tager jeg det meget alvorligt, at medarbejderne ikke skal føle samarbejdet som en forringelse, og hvis det blandt andet handler om at få tilbudt billigere billetter til Rock i Holstebro, så må vi selvfølgelig overveje det, siger Marianne Blegvad og tilføjer, at der ikke er tale om, at ansatte fra Thyrobøn skal til at køre til Holstebro fem dage om ugen.

Undren over hovedsædets placering

Skoletandplejen i Holstebro beskæftiger 29 medarbejdere, mens Lemvig Kommune har ni ansatte i den kommunale tandpleje. I Lemvig bor der 3.700 børn under 18 år og i Holstebro tre gange så mange - 12.500 børn, hvoraf 3000 går hos privatpraktiserende tandlæger.

Og netop dét, at det er den lille kommune, der skal drifte den store, har vakt undren blandt personalet, fortæller tillidsrepræsentanten for klinikassistenterne.

Ifølge Marianne Blegvad handler det ene og alene om, at alle skal have en bid af kagen, når man indgår samarbejder på tværs af kommunegrænserne.

- I forvejen samarbejder nordvestkommunerne om Ungdommens Uddannelsesvejledning og Hjælpemiddelcentralen, der begge er forankret i Holstebro. Og tandplejen er lovgivningsmæssigt så reguleret, at der ikke er den store forskel på, hvordan det drives ude i kommunerne, så derfor er det ikke afgørende, hvor hovedsædet ligger, siger overtandlægen.

Men kan det ikke skade rekrutteringen, at det er en mindre kommune, der er driftsherren og tandlæge-manglen netop rammer hårdest uden for de store byer?

- Nej, det tror jeg ikke. For medarbejderne kan det have værdi både at have det store fællesskab i Holstebro, men et par dage om ugen også at kunne være et sted, hvor der er mere fred og ro, siger overtandlæge Marianne Blegvad.

0/0
Annonce
Kultur

Lokal sanger med på Grand Prix-holdet: En kæmpestor oplevelse

Erhverv

Frituregryde skød stikflammer i køkkenet: Hvad gør man så med et fyldt hotel og 168 bryllupsgæster?

Holstebro

To heste aflivet ved Ringvejen: Ikke den frygtede hesteherpes

Holstebro For abonnenter

Nekrolog: En anstændig kvinde skulle jo lære at holde hus

Holstebro

Ulveangreb har kostet vestjysk fåreavler 200 får

Kultur

Sub Festivalen er i gang: - I Holstebro er det sgu cool at være frivillig

Annonce