Annonce
Lemvig

Skovbørnehave: Vi har forholdsregler over for en ulv

Arkivfoto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Cykelryttere håber mere på at se en ulv, end de frygter den
Annonce

Klosterheden: Flere af skovens brugere har taget forholdsregler i forhold til, at en ulv muligvis har slået sig ned i Klosterhede Plantage.

I udkanten af plantagen har Menighedsinstitutionen i Lemvig en afdeling som skovbørnehave. Men institutionsleder Susanne Langer var ikke bekendt med, at en ulv måske residerer i plantagen.

- Vi har dog lavet forskellige regler i forbindelse med, at der muligvis er en ulv i skoven. Blandt andet er børn aldrig alene ude på arealet foran vores hus i skoven, og der er altid en voksen, der både går forrest og bagest, når vi er på ture i skoven. Desuden har vi haft samtaler med personalet om, hvordan vi skal reagere, og personalet er trygge ved at færdes i skoven, siger Susanne Langer.

Hun tilføjer, at der aldrig har været tegn på eller mistanke om, at en ulv skulle have været i nærheden af børnehavens hus i skoven.

I Klosterhede Plantage er der blandt andet et 50 kilometer langt spor til mountainbike, og det bliver flittigt brugt af blandt andet medlemmer af Lemvig Cykleklub.

Her er formanden, Ricki Lauridsen, dog ikke så bekymret for den mulige tilstedeværelse af ulven i plantagen.

- Det er ikke noget, vores medlemmer taler det store om. Og jeg tror, at dem, der cykler i skoven, mere håber at kunne være heldig at se ulven, end at de frygter den. Jeg tror ikke, at det er noget, vi som cykelryttere tænker så meget over, for det er kendt, at ulven er menneskesky, siger han.

Formanden tilføjer, at et af klubbens medlemmer har set spor efter ulven på en tur rundt i skoven. Her har medlemmet kørt uden for det officielle spor og set rådyr, der er blevet nedlagt af andre dyr.

Tilbage i Menighedsinstitutionen har man også haft besøg af en ulveekspert, der har fortalt om, hvordan man skal reagere, hvis man ser en ulv.

- Vi følger hele tiden debatten om ulve, og er der behov for det, vil vi også holde et møde med forældregruppen, hvor vi vil informere om hvilke forholdsregler, vi tager, siger Susanne Langer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Bil ramte motorcyklist

Annonce