Annonce
Navne

Skuespiller der går til kamp for klimaet

Den amerikanske skuespiller og instruktør Sam Waterston har været nomineret til et hav af priser og har blandt andet vundet en Golden Globe for sin optræden i serien I'll Fly Away. Arkivfoto: Mario Anzuoni/Reuters
Sam Waterston har spillet mange seriøse roller gennem sin lange karriere, men han har også en kærlighed for komedien. Den 15. november fylder han 80 år.

80: Sam Waterston har vist, at han kan spille alt fra en prisvindende journalist til sydstatsadvokat og Jay Gatsbys nabo i klassikeren "The Great Gatsby".

Mange husker ham nok for rollen som Jack McCoy i den amerikanske krimiserie "Law and Order". Serien var han med i fra 1994, indtil den nåede sin afslutning i 2010. Rollen som den autentiske Pulitzer-vindende journalist Sydney Schanberg indtog han i det biografiske 80'er-drama "The Killing Fields" om det blodige Khmer Rouge-regime i Cambodia.

Rollen gav ham både en Oscar- og Golden Globe-nominering. Mens det - hvad en Oscar angår - er blevet ved nomineringen, kunne Waterston, som fylder 80 den 15. november, i 1993 gå hjem med en Golden Globe-statuette.

Annonce


Han her nemlig deltaget i flere klimademonstrationer, hvor han er blevet anholdt to gange. Senest i januar i år blev han med strips om håndleddene ført væk fra en demonstration, som var ledet af skuespillerikonet Jane Fonda.


Denne gang var det for hans optræden som sydstatsadvokaten Forrest Bedford i tv-serien "I'll Fly Away". Men det er ikke kun skuespillet, Sam Waterston har vist interesse for.

Han her nemlig deltaget i flere klimademonstrationer, hvor han er blevet anholdt to gange. Senest i januar i år blev han med strips om håndleddene ført væk fra en demonstration, som var ledet af skuespillerikonet Jane Fonda.

Hun og Waterston spiller sammen i Netflix-serien "Grace and Frankie". Serien har for Waterston budt på en rolle inden for komediegenren, som adskiller sig fra mange af de alvorlige roller, han har haft i eksempelvis "The Killing Fields" og "Law and Order".

I det berømte amerikanske talkshow "The Ellen Show" har han i den forbindelse sagt, at det ligefrem er en lettelse - både at medvirke i en komedie og at "være i stand til at grine og have det sjovt".

- Er vi ikke alle virkelig heldige med overhovedet at arbejde og arbejde med hinanden?, sagde han til tre af sine medspillere, som også var med i talkshowet.

Privat er Sam Waterston gift med Lynn Louise Woodruff, som han har tre børn med. Derudover har han en søn med sin tidligere kone, Barbara Rutledge Johns.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Klimatorium vil være verdensførende: ansøgning for millioner er afleveret

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Vejen spærret i to timer: Væltet bus er tilbage på vejen, og der skulle hjælp til helt fra Vejle

Struer For abonnenter

Efter bølge af indbrud tog Tina sagen i egen hånd: - Det var bare et spørgsmål om tid, før de også ville komme her

Sport

Islandsk EM-målmand til Lemvig-Thyborøn

Lemvig

Del af Fabjergvej spærres kl. 11-13 i dag - dobbeltdækkerbus skal bjærges

Sundhedsministeren er smittet med corona

Leder For abonnenter

Lange testkøer er en hån mod de pligtopfyldende borgere

Navne

Jan tiltrak masser af udlændinge: Han gjorde en stor indsats for dansk landbrug

Kultur

Corona-chok i Lemvig: Julemanden kommer ikke i år...

Vestjylland

Spurgt på gaden: Oplever du, at der stadigvæk er problemer med sexchikane på arbejdsmarkedet?

Boligsalget slår sidste år flere uger inden årsskiftet

Sport For abonnenter

Fra andenviolin til førsteviolin for Thomas Damgaard: - Det er det jeg spiller håndbold for

Lemvig For abonnenter

Handicappris til Evald Skov Jensen: Hjælper Henrik med at svømme 30 baner

Lemvig For abonnenter

Flyttede fra København til Ferring og i fuld vigør: - Jeg egner mig ikke til at sætte mig hen og være pensionist

Annonce