Annonce
Holstebro

Skuffet talsmand: Atombeslutningen er kun udsat

Borgergruppe-talsmand er skuffet efter at have nærlæst referatet fra Folketingets sundhedsudvalg.

Bendy Poulsen fra Thyholm gruppen mod atomaffald havde armene i vejret, da samtlige partier i Folketinget onsdag gik med til at ændre kurs og satse på et mellemlager til det danske atomaffald i stedet for et slutdepot.

Annonce

»Men det var kun, til jeg fik læst referaterne fra Folketingets sundhedsudvalg,« konstaterer han.

»For mig at se, har de kun udskudt beslutningen til efter et valg. De holder stadigvæk en dør åben for at etablere et slutdepot i en af de fem kommuner, hvor vi nu har kæmpet for at få politikerne til at ændre mening lige siden 2011,« siger Bendy Poulsen.

»De vil bruge et år på at få undersøgt mulighederne for at få etableret et mellemlager i stedet for et slutdepot. De har bestemt ikke droppet planerne om et slutdepot,« konstaterer han.

Så kampen fortsætter.

»I borgergrupperne er vi skuffede over, at politikerne ikke har haft mod til at sige fuldstændigt fra over for planerne om at etablere et slutdepot,« fortæller Bendy Poulsen.

Brug for uvildige eksperter

Han har ikke den store tillid til de mennesker, der skal skrive en ny rapport om mulighederne for at etablere et mellemlager til atomaffaldet.

»Det er jo de samme mennesker, som i lang tid har arbejdet på at få etableret et slutdepot. Vi burde have helt nye og uvildige eksperter til at skrive rapporten, hvis den da i det hele taget skal skrives,« siger han.

»Det burde slet ikke være nødvendigt. Vi har allerede de oplysninger, der skal til, og Folketingspolitikerne har jo også selv været i Holland for at se, hvordan det fungerer med et mellemlager. Her har de også fået alle argumenterne for at lade være med at grave atomaffaldet ned,« mener han.

Jeg synes ikke, at de kan være bekendt at tage de seks områder, som er udpeget til at skulle huse et slutdepot som gidsler og blive ved med at holde liv i planerne om at etablere et slutdepot,« understreger han. »

Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Billardklub fik ørene i maskinen

Kultur

Sans verden i Lemvigs kulturnat

Holstebro

Familie på fem i ulykke på Holstebro-motorvejen: Barn indlagt på traumecenter

Annonce