Annonce
Mærkedage

Slagtersønnen fra Ørnhøj skulle blive operasanger

Her ses Michael Kristensen som Macduff i en dramatisk scene i slutningen af Macbeth. Nr 16. Arkivfoto: Scanpix
Annonce

25 år: Lotte Mejlhede, ven og til daglig korrespondent for TV2 i Bruxelles, har skrevet følgende om Michael Kristensen, 25 års jubilar som operasolist på Det Kongelige Teater.

”Bare han nu ikke dummer sig.” Sådan lød ordene en varm forårsaften i 1994.

Den unge Michael Kristensen skulle synge Don Ottavio i operaen Don Giovanni, som sin afsluttende eksamen på Opera-Akademiet.

Ordene – sagt stille, kærligt og beskedent - kom fra Michael Kristensens vestjyske mor, som svar på mit begejstrede spørgsmål: Er du ikke bare pavestolt?

Mere end noget andet fortæller den lille samtale, at det absolut ikke stod skrevet i stjernerne, at slagtersønnen fra Ørnhøj skulle blive operasanger.

Men det blev han. Og forleden kunne Michael Kristensen fejre sit 25 års jubilæum som operasolist på Det Kongelige Teater.

Jeg skriver disse ord som Michaels ven gennem årtier, ikke som journalist og opera-kender, og det er i den ånd, de skal læses.

Jeg har fulgt Michael, lige siden han som den lidt runde jyde kæmpede med at finde sig til rette som tenor-første-elskeren til de senere år, hvor han kunne springe ud i karakter-roller med saft, kraft og humor uden at kære sig om forfængelighed. Oh, hvilken frihed!

Jo ældre han er blevet, jo sjovere er det at stå på en scene, ikke mindst takket være to instruktører: Skotten David McVicar, og Danmarks Kasper Holten.

Selv nævner han tre roller, som har formet ham til den sanger, han er i dag:

Titus i Mozarts opera af samme navn, Loge i Rhinguldet og sit livs rolle som Jimmy i Kurt Weill’s opera Mahagonny, hvor asylansøgere var med på scenen.

Michael kan være alt fra ”meget sympatisk, ålet glat, til direkte ubehagelig”, skrev en avis om ham, da han fyldte 50.

Det er da en bedrift, i hvert fald så længe det foregår på scenen.

Så mon ikke en nu noget ældre vestjysk kvinde tør være stolt?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Det er så typisk vestjysk...

Lemvig

De unge rykkede ind på kostskolen

Annonce