Læserbrev

Slingrekurs. S har skyllet Holstebro Kommunes bedste vindmølleområde ud i Vesterhavet

Aksel Gade (V). Pressefoto

Debat: Efter syv års forarbejde med eventuelt at etablere vindmøller nordøst for Husby, har socialdemokraterne, med H.C. Østerby i spidsen, nu valgt at stemme modsat det, de har gjort lige siden vi første gang skulle tage stilling til, om vi ønskede der skulle stå møller på dette sted.

En kovending, der ikke har bund i faglige argumenter. Vi har (også med H.C.. Ø's stemmer) brugt mange af borgernes penge på at få foretaget en konsekvensanalyse, ja faktisk to - da man, efter lidt usikkerhed efter den første, yderligere ville bore i konsekvenserne for specielt Pomeransfuglen og den Gulnæbbede Svane. Konklusionerne var klare: Vindmøller i området ville IKKE få afgørende indflydelse på bestandudviklingen af disse to arter.

H.C.Ø. har i hele forløbet sagt, at hvis der lovgivningsmæssig kunne stå møller på dette sted, så ville de stemme for møller. Der var fra ejernes side lovet 20.000 kroner pr. mølle pr. år i 20 år til lokalområdet,- altså 6666 kroner pr. mølle til hver af sognene Staby, Sdr. Nissum og Husby. Denne ”saltvandsindsprøjtning” er nu skyllet ud med badevandet. En ellers fantastisk mulighed for at stimulere livet i de små vestlige sogne. Også et aktiv, som sammen med nogle dygtige sogneforeninger, kunne være med til at gøre det endnu mere attraktivt for unge mennesker at flytte til disse områder.

H.C.Ø. argumenterer blandt andet kovendingen med, at projektet er bleven nedskaleret fra oprindelige 16 møller, og derfor ikke nu er så attraktivt. Det er jo et håbløs argument, idet H.C.'s eget parti på et tidligt tidspunkt støttede Venstres forslag om at gå fra 16 til 12 møller. Vi kunne derved med fordel øge afstanden til naboerne. Et andet argument er Thor-projektet ude i havet. Også her må man ryste på hovedet, da det ikke har med hinanden at gøre overhovedet. Det er et statslig projekt, som lige så godt kunne være blevet placeret et helt andet sted. Vi skal selvfølgelig høste alle de frugter, der er muligt, af at projektet er landet i ”vores badekar”. Dog kunne jeg have ønsket, at fiskerne var blevet hørt om placeringen. Meldingen fra staten er også, at vi fortsat skal udbygge landbaserede vindmøller.

Med tanke på tidligere vindmølleprojekter, kan jeg blive nervøs for den finansielle sektor og projektfolks vilje, når det drejer sig om potentielle vindmøller i Holstebro Kommune. Baggrunden for nervøsiteten skal findes i den ustabile og slingrende kurs, som hersker i visse dele af vores politiske landskab. Jeg, og formentlig hele Venstre-gruppen, får i fremtiden MEGET svær ved at stemme for eventuelt nye vindmølleområder,- så længe vi har den politiske sammensætning, vi har. Vi kan simpelthen ikke byde projektfolk og bankverdenen den ustabile linje. Angående troværdighedsbarometeret tror jeg ovenstående bidrager til, at vi, som politikere, en rum tid endnu er at finde i bunden sammen med brugtvognsforhandlerne.

Socialdemokraterne, som siger de går ind for grøn omstilling, har skyllet Holstebro Kommunes absolut bedste vindmølleområde ud i Vesterhavet.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Video: Se med, når storkeungen spiller død for at blive ringmærket

Danmark

Se video af redning: 20-årig sejler reddet op ad vandet efter flere timer i Ringkøbing Fjord

112

Kvinde sad fast i brønd i en time

Læserbrev

Erhverv. Der er brug for de korte lærlingeaftaler

Debat: Det bekymrer mig, at vi i flere medier skal læse, at både en minister og 3F beskylder virksomhederne for ikke at uddanne nok lærlinge, opfinde kreative regnemetoder og bruge korte lærlingeaftaler med det formål at løbe fra deres uddannelsesansvar. Det er ganske enkelt ikke rigtigt! Her i Midt- og Vestjylland uddanner bygge- og anlægsvirksomhederne massevis af lærlinge. I perioder er der endda udsolgt af lærlinge, og så må virksomhederne pænt vente i kø for at få en lærling. Faktisk uddanner bygge- og anlægsvirksomhederne 22 procent af alle lærlinge i Danmark, og det på trods af at de kun beskæftiger seks til syv procent af arbejdsstyrken. Det er en del af kulturen i vores virksomheder, at vi har lærlinge og uddanner næste generation. Derfor bør vi ikke mødes af beskyldninger om det modsatte, når vi hver dag bruger tid og kræfter på at tage en eller flere lærlinge under vores vinger. Det fælles mål bør i stedet være at skabe så mange lærepladser som muligt ved at gøre det attraktivt og overkommeligt at tage lærlinge for både store og små virksomheder. I Midt- og Vestjylland har vi rigtig mange små og mellemstore virksomheder, og for dem er det umuligt at vide, om de har nok opgaver til at beskæftige en lærling de næste tre til fire år. Netop derfor er korte lærlingeaftaler guld værd, fordi de giver mindre virksomheder mulighed for at tage en lærling, selvom de ikke kender tykkelsen på ordrebogen flere år ud i fremtiden. Korte aftaler bruges ikke for at snyde, tværtimod. Alternativet er, at virksomheden ikke tør binde sig for de næste tre til fire år og af den grund siger nej tak til en lærling. Derfor vil det være en katastrofe for både de unge og virksomhederne, hvis muligheden for at indgå korte aftaler begrænses.

Lemvig

Evy blev glemt, når hun bestilte en Flextur: Nu har Midttrafik gennemgået klagerne

Lemvig

Tre strande har det reneste badevand

Annonce