Lemvig

Slut med at betale for kost og tøjvask: Tryghedshotel skal være gratis

Tryghedshotellet i Lemvig må ikke længere opkræve penge for indlæggelse af patienter, der kræver "kompleks sygepleje". Arkivfoto: Johan Gadegaard

Lemvig: Nogle patienter, der er indlagt på Tryghedshotellet i Lemvig, slipper fremover for at tage pengepungen frem.

Social- og sundhedsudvalget retter ind efter en afgørelse, som Kammeradvokaten traf kort før jul. Sundhedsministeriet havde spurgt, om det var lovligt, at opkræve betaling for kost, linned og andet under ophold på blandt andet Tryghedshotellet, og Kammeradvokaten kom frem til, at det ikke er lovligt.

Derfor kan patienter, der er indlagt med begrundelsen "kompleks sygepleje" fra nytår ikke længere opkræves betaling for opholdet. Tidligere har det kostet 112 kroner om dagen at være indlagt. Desuden har tøjvask kostet 15 kroner for denne gruppe patienter.

- Der er i alt seks forskellige kategorier, man kan være indlagt under på Tryghedshotellet, og Kammeradvokaten er kommet frem til, at de patienter der er indlagt med "kompleks sygepleje", også kunne have været indlagt på et sygehus, og her må der ikke opkræves penge for indlæggelsen. Det retter vi naturligvis ind efter, siger Gunnar Lisby Kjær (V), der er formand for social- og sundhedsudvalget.

Der har været tvivl om, hvorvidt der kunne opkræves penge for en indlæggelse, men i første omgang gælder det kun patienter, der er indlagt med "kompleks sygepleje".

- Nu har vi fået meddelelsen om, at vi ikke må opkræve pengene, og vi vil naturligvis tilbagebetale penge, vi måtte have opkrævet uretmæssigt. Vi ved endnu ikke, om afgørelsen også spreder sig til andre af de i alt seks patientgrupper, vi har på Tryghedshotellet, men i første omgang følger vi de retningslinjer, vi har fået fra Kommunernes Landsforening, siger Gunnar Lisby Kjær.

Det vurderes, at afgørelsen betyder, at Tryghedshotellet kommer til at mangle indtægter for omkring 317.000 kroner i år.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

En hyldest til viagra-bukserne - jeg glæder mig til at få et par

Kultur For abonnenter

Arrangørerne af Venø Festival: - Det er jo en form for hjerneblødning

Struer For abonnenter

Rejsen fra Somalia: Jeg er fri i mit hjerte nu

Struer For abonnenter

Tour de Toilet: Er der virkelig ingen steder at ski.. på hele Thyholm?

Fodbold For abonnenter

Da en "Gæv Kaal" ved navn Sophus Krølben endte i Tvis

Annonce