Holstebro

Slut med cykler på trafikeret vej

Der er nye regler, som forbyder cyklende og gående på Ellebækvej. Foto: Johan Gadegaard

Kun biler fremover. Der er nedlagt forbud mod gående og cyklister på Ellebækvej og på det sidste 150 meter af Nørre Boulevard.

Holstebro: Trafikanter, der kører langs Nørre Boulevard og Ellebækvej, har ikke alene fået to nye lysreguleringer at forholde sig til.

Der er også kommet nye forbudsskilte op, der forbyder al færdsel af gående og cyklister. Forbuddet gælder på hele Ellebækvej og de sidste 150 meter af Nørre Boulevard - fra dér hvor cykelstien stopper ved skolen og ned mod T-krydset.

- Vi forventer, at der kommer til at køre flere biler på Ellebækvej som følge af motorvejen, og det er en strækning, hvor bilerne må køre 70 kilometer i timen. Derfor er det alt for farligt at cykle på vejen, siger ingeniør Jeanette Lind Jørgensen fra Holstebro Kommune.

Hun peger på, at der igennem flere år har været en uheldig cyklist-adfærd i området.

Blandt andet er der cyklister, der kører på Nørre Boulevard eller i græsrabatten, og som stikker tværs over Ellebækvej ved busstoppestedet og videre ad Wagnerstien. Her er der også kommet forbudsskilte op for cyklister, der kommer fra flyveplads-området og skal videre mod øst. De skal fremover tage broen over Ellebækvej via Birkelundstien, hvis de ikke vil risikere at få en bøde på 1000 kroner.

Cyklister, der kommer langs Nørre Boulevard og skal videre mod Ellebæk-kvarteret skal cykle via Frøjk Bæk-Stien over Nørre Boulevard.

- Der er gode alternativer, og jeg ved godt, at det for cyklisterne er en lille omvej, men vi bliver nødt til at tænke på trafiksikkerheden, siger Jeanette Lind Jørgensen, ingeniør hos Holstebro Kommune.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig For abonnenter

Brydebol fik sin godkendelse trods nabo-protester: Vi gør det for at mindske lugtgenerne

Lemvig

Landmand mødt af kritik: Kunne have gjort mere for at mindske lugten

Holstebro

Ulvepar har fået hvalpe: Nu advarer forskere mod ulveturisme

Lemvig For abonnenter

Hjemmeværnet melder pas: Vil ikke assistere ved motionsløb

Lemvig

Vil danne korps af frivillige: Skal styre trafikken i stedet for hjemmeværnet

Lemvig For abonnenter

Man bliver nølende over for at anbefale andre at bosætte sig her

Lemvig

Siden finanskrisen: Lemvig i top tre over økonomisk vækst

Lemvig

Vindbranche: Fiskeri og olie blokerer for Nordsøen som grønt kraftværk

Annonce