Annonce
Fodbold

Slut med ligabasket i Lemvig efter 12 år: - Man kan ikke købe sig til sportslig succes

Fra næste sæson skal damerne i Lemvig spille i 1. division. Det sker efter over et årti i ligaen. Arkiv: Johan Gadegaard
Det er på tide at starte forfra og bygge holdet op med lokale talenter frem for udenlandske profiler. Det er strategien bag Lemvig Baskets beslutning om at rykke dameholdet frivilligt ned i 1. division.
Annonce

Lemvig: Det er slut med massevis af lange busture over Storebæltsbroen og tilbage igen. Fire bronzemedaljer og 284 ligakampe opnåede Lemvig Basket i denne omgang.

Efter at have tørnet ud i Danmarks bedste række i over et årti har Lemvig Basket valgt at udgå af Dameligaen og i stedet rykke holdet ned i 1. division.

Det er nemlig blevet tid til at gå tilbage til udgangspunktet for succesen, starte forfra og give mere ansvar til talenter fra Lemvig-området.

Klubben vil gerne tilbage til det sportslige setup, der for 12 år siden sendte holdet i opryknings-eufori.

- Vi går efter et koncept med flere lokale og unge spillere, som kan udvikle sig. Det skal også kunne hænge sammen med, at vores spillere kan holde fast i deres hverdag med både skole og kammerater. Det er ikke fuldtidsprofessionelle, vi har med at gøre her, fortæller formand for Lemvig Basket René Jakobsen.

Lemvig Basket vandt overraskende pokalfinalen tilbage i januar 2017. Siden da har succeserne været få. Arkiv: Morten Pape
Annonce

Været planen længe

For tre år siden flyttede en stor del af den daværende spillertrup væk fra Lemvig for at studere.

Det gav dengang incitament til at hente flere udenlandske profiler som bærende kræfter på holdet. En strategi, der har holdt ved lige siden.

- Sådan er det bare som en lille idræt i en by, hvor mange flytter væk, når de vil tage en uddannelse. Planen har dog lige siden været, at vi kun ville hente spillere udefra, indtil vi selv havde de lokale talenter, der kunne tage over. Det har vi nu, siger René Jakobsen, der tror på, at holdet senere vil finde vej tilbage til ligaen.

Annonce

Succes kan ikke købes

I de sidste to sæsoner har Lemvig Basket sluttet på næstsidste- og sidstepladsen i grundspillet.

Amerikanere og canadiere har imponeret på halgulvet i Arena Vestjylland Forsikring, men sejrene har været alt for få.

- Vi må bare sande, at man ikke kan købe sig til sportslig succes, siger han, mens han husker tilbage på det ultimative højdepunkt i 2017, hvor Lemvig vandt pokalen.

- Det har vi ikke kunnet følge op på. Men den her nedrykning handler ikke om, at vi ikke vil vinde medaljer og være blandt de bedste i Danmark. Det handler om et sportsligt projekt, der satser på udvikling, forklarer René Jakobsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Bil ramte motorcyklist

Annonce