Annonce
Mad og drikke

Små, hjemmelavede pizzaer

Foto: Skovdalnordic.com
Annonce

I uge 29 laver vi mellem 70 og 140 pizzaer i vores pizzaovn til gæster, som vi har inviteret gennem hele ugen til vores gård i Sverige. Jeg ruller og laver fyldet, og min mand bager dem.

I løbet af ugen jagter vi også kantareller rundt i skovene omkring huset.

Jeg har fået mig en røremaskine til denne sæson. Jeg har ellers sværget til at ælte al dejen selv, men hvor er det fedt. Og skal det være endnu nemmere, har Valsemøllen en god pizzamel med tørgær, som virker hver gang. Men man kan jo også lave dejen helt fra bunden.

Til 10 små pizzaer

Bundene:

5 dl vand

20 g gær

4 spsk. olie

½ spsk. salt

900 g tipo 00 hvedemel

Opløs gæren i vand og tilsæt derefter resten af ingredienserne.

Ælt i mindst 10 minutter.

Lad dejen hæve i køleskab til dagen efter.

Fyld:

Til 2 små pizzaer (pizza bianco)

1 mozzarella di buffalo

50 g bacon

1 bananskalotteløg

1 tsk. salt

1 spsk. hakket purløg

Fyld:

Til 2 små (pizza margherita)

1 mozzarella di buffalo

½ dl. hakket tomat

20 basilikumblade

Rul dejen ud på mel så tyndt som muligt. Sørg for at du kan bevæge dejen på underlaget. Det vil sige, at der er mel nok under.

Fordel fyldet og vip pizzaen over på en varm plade, bagesten eller i pizzaovn.

Bag ved maksimal varme i ovn eller ved 350 grader i pizzaovn.

Tip:

Sørg for at den udrullede pizzadej ligger løst på underlaget.

Begræns fyldet. Til en god, sprød pizza handler det om at begrænse fyldet.

Brug gerne en pizzaspade. Ellers vær hurtig med fingerne, da pizzaen skal over på en brandvarm plade.

Vend din bageplade om, så er det nemmere at arbejde, da der på den måde ingen kanter er.

Ovne er forskellige så hold øje med pizzaen.

Lav kun en ad gangen, ellers hæfter dejen sig til underlaget.

Foto: Skovdalnordic.com
Foto: Skovdalnordic.com
Foto: Skovdalnordic.com
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Naturen har det langt bedre end sit rygte

Annonce