Annonce
Struer

Smerter tvinger hende til at sælge butikken

Rikke Dons arbejder i øjeblikket cirka tre timer om dagen. Hun har tiltagende smerter efter trafikuheldet tilbage i 2015, og det er ikke holdbart i længden at drive egen butik. Foto: Morten Stricker
Rikke Dons - indehaver af garn- og børnetøjsbutikken Hos Rikke i Struer - er på grund af piskesmældssmerter efter et trafikuheld tvunget til at sælge sin butik. Hun er klar med råd og vejledning til en ny indehaver.

Struer: Det var en drøm, der gik i opfyldelse, da Rikke Dons i efteråret 2015 åbnede sin egen garnbutik i Struer, og fornøjelsen ved at drive egen butik blev kun større, da hun foråret efter kunne udvide med børnetøj og flytte til større lokaler i gågaden i Struer.

Men det er ikke gået, som hun havde håbet. Og det skyldes ikke selve driften af butikken. Her har butikken - der i forbindelse med flytningen i 2016 fra Vestergade til Østergade skiftede navn til Hos Rikke - nemlig været inde i en god udvikling.

Nej, forklaringen skal findes et andet sted. Rikke Dons har tiltagende smerter efter et trafikuheld tilbage i foråret 2015. Her kørte hun galt i sin bil og pådrog sig et piskesmæld. Hun arbejdede på det tidspunkt som sygeplejerske i hjemmeplejen i Skive Kommune, og uheldet skete lidt uden for Vinderup, da Rikke var på vej hjem fra arbejde.

- Mine smerter efter trafikuheldet er desværre blevet værre med tiden, og det betyder, at jeg er nødsaget til at sælge min butik. Jeg arbejder i øjeblikket kun cirka 15 timer om ugen i butikken. Jeg havde håbet, at det var gået den anden vej, så jeg efterhånden kunne arbejde flere og flere timer i butikken. Der er desuden også noget "hjemmearbejde" i forbindelse med butikken - f.eks. via hjemmeside og Facebook - og de opgaver er det svært at finde overskud til, siger 36-årige Rikke Dons, der har sin butik i lejede lokaler i Østergade 18.

Hun arbejder typisk tre timer om formiddagen, og så tager hun hjem og hviler sig, så hun kan være nogenlunde frisk, når hendes tre børn på henholdsvis 12, 10 og 6 kommer hjem fra skole.

Jeg synes, det vil være ærgerligt for Struer, hvis butikken forsvinder.

Rikke Dons, der har sat Hos Rikke til salg

Fremtid skal afklares

- Jeg er deltidssygemeldt i øjeblikket, hvilket jeg ikke kan være på ubegrænset tid. Derfor skal jeg på et tidspunkt igennem et afklarings- og ressourceforløb via Struer Kommune, og i den forbindelse kan jeg ikke samtidig have butik. Der er ikke sat nogen tidshorisont på, hvornår forløbet med kommunen senest skal begynde, siger Rikke Dons, der er godt tilfreds med at skulle igennem ovennævnte forløb, så hendes fremtid kan blive afklaret.

- Jeg kan ikke fortsætte på denne måde på længere sigt. Jeg skal af med butikken på et eller andet tidspunkt, og måske kan jeg vende tilbage til mit fag som sygeplejerske i en eller anden form, siger Rikke Dons.

Hun har valgt at melde ærligt ud om sin situation i håb om, at butikken kan føres videre.

- Jeg synes, det vil være ærgerligt for Struer, hvis butikken forsvinder. Det er fint, at der er to steder, der kan købes børnetøj i Struer. Vi supplerer hinanden godt. Og jeg vil også mene, at det er godt at have en butik i byen, hvor der kan købes kvallitetsgarn, siger Rikke Dons.

Hun tilføjer, at butikken eventuelt kan splittes op alt efter interesse hos en køber.

Har en fin omsætning

- Det er jo heller ikke sikkert, at butikken skal føres videre i disse rammer. Det vil nok være for stort, hvis man kører videre med kun en af tingene. Men så er der jo nok af ledige lejemål at få her i Struer, siger Rikke Dons, der gerne vil hjælpe en ny ejer med at komme godt i gang med driften, hvis der er behov for det. Hun har ligeledes vished om, at de nuværende leverandører vil kunne videreføres til en ny indehaver.

Hun betegner Hos Rikke som en butik med en fin omsætning.

- Det er dog begrænset, hvad jeg har fået ud af det økonomisk, fordi jeg kun har kunnet arbejde i så få timer og derfor har været nødt til at ansætte mere personale. Men hvis der kommer en ny ejer, der kan arbejde på fuld tid, så vil jeg mene, at økonomien ser fornuftig ud, siger Rikke Dons, der har blandt andre har sin mor, Susanne Dons, som medarbejder.

Et tilbud fra Gerda Garn

Rikke Dons købte i 2015 butikken af Gerda Henriksen, som de fleste kender under navnet Gerda Garn, og Gerda Henriksen arbejder stadig i butikken.

- Gerda Garn kom og sagde, at hvis jeg havde interesse i at overtage hendes butik, så skulle det være nu. Både min mor og jeg havde købt garn hos Gerda og kendte hende. Det var en hektisk tid, fordi jeg lige var vendt tilbage til arbejdet på fuld tid efter uheldet, men jeg har altid gerne villet have min egen butik, så jeg endte med at sige ja - også fordi min mor kunne hjælpe mig, siger Rikke Dons om optakten til den butiksdrøm, der desværre aldrig foldede sig helt ud.

Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Vindagen markeres i marken

Lemvig

Jobprojekt hjælper i arbejde

Annonce