Holstebro

Snart skal stor jordbunke forvandles til forskønnelse

Bakkelandskabet her skal snart forvandles til pumptrack-bane, ligesom jorden skal forskønnes af kommunen og udstyres med et madkassehus, som borgerne i Mejrup selv skal bygge. Foto: Christian Heegaard Kongsøre

Pumptrack-bane, læringssti og madpakkehus bliver snart til virkelighed i Mejrup. Den lokale visionsgruppe har nu indkaldt til infomøde, hvor man håber at finde hjælp til byggeriet blandt borgerne.

Mejrup: Den bunke overskudsjord, der kun har vokset sig større over de sidste 15-20 år i bakkelandskabet i Mejrup, skal snart omdannes til et samlingspunkt for områdets borgere i form af et madpakkehus, ligesom området ved skolen skal have nye overgange, et såkaldt "teen-område" og en læringssti.

- Vi har længe gået med idéerne om, hvad der skal ske i området. Men nu er vi faktisk der, hvor vi også fysisk skal til at gå i gang, siger Mette Veng, der er medlem af visionsgruppen "Mejrup - det nære i det store", som nu har indkaldt til åbent infomøde.

De nye tiltag i området finansieres blandt andet af sponsorer, donationer samt præmiepenge fra konkurrencen "Fantastiske Fællesskaber", som visionsgruppen deltog i sidste år.

Gruppen har tidligere haft gode erfaringer med at invitere de lokale borgere indenfor, og det er da også en helt central værdi hos den.

- Vi har vokset os større og større i løbet af de sidste par år, men landsbymentaliteten vil vi så gerne bevare - den her følelse af, at det her gør vi sammen, siger Mette Veng.

Projekterne skal helt præcist udføres i løbet af et par arbejdsdage, som bliver placeret i april og maj.

- Vi har i samarbejde med kommunen aftalt, at bakkelandskabet skal plantes til og gøres fint, og så håber vi på, at madpakkehuset kan gøre det til et sted, hvor man rent faktisk mødes og er sammen, siger hun.

Bakkelandskabet skal også have en pumptrack-bane, som gruppen dog har valgt at hyre professionelle til at lave, men som også gerne skulle stå færdig sidst på foråret.

0/0
Annonce
Holstebro For abonnenter

Den herlige fest, der ikke nødvendigvis vil blive talt om igen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig For abonnenter

Ulv eller sjakal? Noget er på færde på Tangen

Lemvig

Ungdommen går sammen på Tangen

Lemvig For abonnenter

Tre huller i bybilledet fyldes ud

Lemvig

FCM-spillere skal træne i Harboøre

Livsstil For abonnenter

Lisbeth Østergaard: Du skal kunne finde lykken i leverpostejslivet

Sport For abonnenter

- Nu er det mig, de andre holder øje med og måler sig op imod

Lemvig For abonnenter

Skal der spares eller ej: Vi aner ingenting

112

Ville undvige dyr - endte på taget

Annonce