Annonce
Vestjylland

Godt nyt til øboere: Flere vaccinationssteder er på vej

Når vaccineportionerne inden længe begynder at tilflyde Region Midtjylland i større omfang, vil der også være langt flere vaccinationssteder, så ingen borgere behøver rejse langt efter stikket. Foto: Andy Buchanan / POOL / AFP
Formanden for Region Midtjyllands hospitalsudvalg Henrik Gottlieb Hansen lover, at sundhedshuse, akutklinikker med mere snart vil blive inddraget, ligesom der også vil blive mulighed for at få sit stik på øerne.
Annonce

Regionen: Når vaccineportionerne inden længe begynder at komme i større mængder til Region Midtjylland, vil der samtidig også blive åbnet for, at man kan blive vaccineret mange andre steder end på de foreløbig syv eksisterende vaccinationscentre i Aarhus, Randers, Silkeborg, Viborg, Horsens, Holstebro og Herning.

Det lover formanden for regionsrådets hospitalsudvalg Henrik Gottlieb Hansen (S). Præcist hvor, kan han ikke sige endnu, men et enigt hospitalsudvalg har ytret et klart ønske om, at i hvert fald sundhedshuse og akutklinikker bliver inddraget som naturlige steder at blive vaccineret, ligesom også de praktiserende læger vil få mulighed for at vaccinere deres patienter.

Annonce

Første fase lidt endnu

- Vi befinder os jo stadig i første fase, hvor vi koncentrerer os om dels at få vaccineret frontpersonale, dels de mest sårbare borgere. Men så snart vaccinationsprogrammet kommer op på fuld styrke, og vi i Region Midtjylland får de omkring 23.000 vacciner om dagen, der er lagt op til,  skal vi naturligvis også udbrede muligheden for at blive vaccineret i sit nærområde, siger udvalgsformanden og tilføjer:

- Det vil ske af hensyn til borgerne, men også i høj grad af hensyn til kommunerne, som jo har ansvaret for at få transporteret de borgere, som ikke selv kan bevæge sig hen til vaccinationscentrene.


Det skal naturligvis være muligt at få sit stik tæt på hjemmet, også hvis man bor på Anholt, Endelave, Tunø eller Samsø.

Henrik Gottlieb Hansen, formand for hospitalsudvalget (S)


I samme forbindelse nævner han også muligheden for, at mobile vaccinationsenheder kan tage ud til borgere, der ikke så let kan transporteres.

- Det er indtil videre et problem, fordi de vacciner, som indtil nu er godkendt, skal opbevares under ekstremt lave temperaturer. Men snart er vaccinen fra Oxford-Astrazeneca formentlig også klar. Den kan opbevares ved almindelig køleskabstemperatur, hvilket vil gøre den betydeligt lettere at håndtere, siger Henrik Gottlieb Hansen.

Annonce

Øerne

Videre siger han, at der i hospitalsudvalget også er enighed om, at øboerne ikke skal bevæge sig ind på fastlandet for at blive vaccineret.

- Det skal naturligvis være muligt at få sit stik tæt på hjemmet, også hvis man bor på Anholt, Endelave, Tunø eller Samsø, siger Henrik Gottlieb Hansen.

Endelig peger han på, at omkring 3000 pensionerede sundhedsarbejdere har tilbudt deres hjælp til at komme vaccinationsprogrammet igennem så hurtigt som muligt.

- Og det ville da være dybt godnat ikke at takke ja til det, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Tidligere minkavler i Nørre Nissum: Vi har brug for en afklaring

Kultur

Indstilleren er nu selv blevet kandidat til Lemvig Prisen: - Jeg syntes de fortjener prisen

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce