Annonce
Lemvig

Sognepræst bag ny børnebog: Juleevangeliet er noget af det største, der er sket i verdenshistorien

Bo Arvid Knudsen er i dag er sognepræst i Herning Kirke. Pressefoto: Forlaget Lohse
Bo Arvid Knudsen er aktuel med et lille hæfte for børn, der fortæller juleevangeliet

Møborg: Den tidligere sognepræst i Møborg-Nees, Bo Arvid Knudsen, står bag en ny bog, der fortæller juleevangeliet i børnehøjde.

- For mig er juleevangeliet noget af det største, der er sket i verdenshistorien, så det er jo helt fantastisk, siger Bo Arvid Knudsen, der i dag er sognepræst i Herning Kirke.

Børnebogen »Dengang der ikke var plads« er en sag på blot 24 sider, der fortæller juleevangeliet for børn, og allerede er solgt i 6000 eksemplarer. I december får kirkerne over hele landet besøg af mange børnehaver og skoler, og det har inspireret Bo Arvid Knudsen til at genfortælle juleevangeliet.

- Jeg har altid været glad for, at vi i kirken kunne give børnene en lille hilsen med hjem, der fortæller juleevangeliet. Det gav mig inspiration til at genfortælle juleevangeliet i en nutidig kontekst uden at ændre på de begivenheder, som bliver fortalt i Bibelen, siger han.

Derfor handler bogen om morfar, der fortæller historien for børnene Emma og William. Undervejs kommenterer han for eksempel, at Maria og Josef jo ikke kunne tage bilen til Betlehem.

- Og så ville jeg gerne, at historien også fik et humoristisk træk, fortæller han.

Det bliver understreget af Rasmus Najbjergs skønne og sjove tegninger, som supplerer bogens fortælling.

- Jeg er virkelig glad for Rasmus Najbjergs tegninger. Jeg synes, han har ramt fortællerstillen og den humoristiske tone, siger Bo Arvid Knudsen.

Ud over bogen kan man købe PowerPoints med billeder fra bogen, som præsterne kan bruge, når de skal genfortælle juleevangeliet.

Annonce
Forsiden af hæftet "Dengang der ikke var plads"
Hyrderne på marken glædede sig over englenes budskab julenat. Illustrastion: Rasmus Najbjerg
Morfar fortæller Emma og William om dengang, der ikke var plads i Betlehem. Illustration: Rasmus Najbjerg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Annonce