Annonce
Debat

Solceller. Afregningen skal aftales

ARKIVFOTO 2013 et solcelleanlæg monteres på et villa tag i Aarhus- - Se RB ERHVERV 07.00. Klima- og energiminister Lars Christian Lilleholt (V) sender Energinet.dk og embedsmændene tilbage til tegnebrættet i sagen om omdiskuteret ekstraregning til 82.000 solcelleejere.. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2017)
Annonce

Debat: Fremtidig el-produktion foregår lokalt.

Hvordan får vi overskydende strøm afregnet?

Hvis en husejer med et passende antal solceller på taget og en god produktion af el, med et batteri til udligning i kælderen, kan opnå at bruge 70 % af den producerede strøm til eget forbrug, hvad skal der så ske med de 30 %, der sommetider er for meget og sommetider for lidt.

I udlandet eksperimenteres med en art platform, hvor kWh kan udlignes mellem ligesindede, og det er let regnskabsmæssigt, men hvordan håndteres strømmen mellem interessenterne? Kongstanken er jo et bytte mellem interessenterne. Som det er for øjeblikket bliver overskydende strøm, når batteriet er opladet, overladt til el-nettet uden betaling. Om kort tid træder en aftale i kraft mellem et solcellefirma og et el handelsselskab, hvor den afleverede strøm kan bliver afregnet til markedspris lig med spotprisen - minus 1 øre - og det er glædeligt.

Nu savner solcelleejerne en rabatordning på den strøm de må tilkøbe, de 30 %. Der kunne samfundet træde i karakter, for det er fossilfri strøm, der er solgt til mindsteprisen, og det er blandingsstrøm vi køber tilbage. Gør noget, således at al strøm bliver fossilfri i fremtiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

36-årig havde smidt affald i vejkant

Lemvig

Smittetallet nede på det halve

Lemvig

Fyrede kanonslag af to steder i byen

Annonce