Annonce
Erhverv

Solcellerne får følgeskab af grøn virksomhed

Steffen Damsgaard (V): Solcelleparken og power-to-X anlægget hænger sammen. Foto: Asger Ladefoged / Ritzau Scanpix
Lokalplanen for solcelleparken ved Rammedige mangler nu kun byrådet, mens power-to-X anlægget kommer i offentlig høring

Ramme: Helt som forventet kører et flertal i teknisk udvalg lokalplanen igennem, som åbner for et solcelleanlæg på en omdiskuteret placering ved Rammedige. Samtidigt sender det samme flertal et lokalplanforslag i offentlig høring, som skal gøre klar til et power-to-X anlæg i forbindelse med solcelleparken.

- De to ting hører jo sammen, da det er på grund af dette anlæg, flertallet siger ja til solcelleanlægget. Power-to-X anlægget skal udnytte overskydende el fra solcelleanlægget og områdets vindmøller til grøn produktion af brint eller ammoniak, og det er denne produktion, som vi gerne vil i front med i Lemvig Kommune. Det kan skabe arbejdspladser og erhvervsudvikling samtidig med, det understøtter vore grønne mål, siger udvalgsformand Steffen Damsgaard.

Der har været et par lokale indsigelser fra naboer mod solcelleparken, men dem har flertallet så ikke rettet sig efter.

Annonce


Power-to-X anlægget skal udnytte overskydende el fra solcelleanlægget og områdets vindmøller til grøn produktion af brint eller ammoniak, og det er denne produktion, som vi gerne vil i front med i Lemvig Kommune.

Steffen Damsgaard (V), udvalgsformand


- Efter den forudgående debat kunne man godt have forestillet sig flere indsigelser. Der var to, men det kan jo godt betyde, at i området også er andre, der ikke er tilfreds med solcelleparken, men som ikke er direkte naboer. Men vi har stillet krav om beplantning for at sløre parken, og det sker i øvrigt i samarbejde med naturfredningsforeningen. Man vil kunne se den, men vi gør, hvad vi kan for, at den bliver sløret så meget som muligt for naboerne. Naboerne ser gerne en erstatning, men det giver lovgivningen ingen mulighed for. Hvis det skal ændres, er det en landspolitisk sag, siger formanden.

Det er SF, der i udvalget ikke bakker op om solcellepark og dermed også power-to-X anlæg på denne placering. Dorete Kallesøe har videreført den kritik, som Arne Noe har fremført, inden  han gik på orlov, hvor partiet ikke ønsker en placering så tæt på Rammedige, på god landbrugsjord og i det hele taget på så synligt et sted.

Sagen skal nu endelig afgøres i byrådet sidste på måneden, men der er ingen tvivl om, at det går, som flertallet i teknisk udvalg nu har sagt. Dermed bliver lokalplanen vedtaget, og lokalplanforslaget for power-to-X anlægget kommer i offentlig høring.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
EM For abonnenter

Alle hold har været i kamp – vi kigger på fem højdepunkter og fem lavpunkter under EM indtil nu

Annonce