Annonce
Lemvig

Solvejs musikalske rejse fra Fjaltring til Nashville

Da Solvej Nygaard Gregersen frigav sit første album i Fjaltring Forsamlingshus i 2018. Nu er hun nået til forsmagen på det tredje album. Arkivfoto: Benny Gade.
Solvej Nygaard Gregersen er klar til at frigive den første single fra et kommende album, som bliver hendes tredje
Annonce

Fjaltring: Det var i 2018, Solvej Nygaard Gregersen præsenterede sin debutplade eller cd i Fjaltring Forsamlingshus ved en release-koncert for byens borgere.

Fjaltring var valgt, fordi hun voksede op i Fjaltring, og det derfor var naturligt, hendes første udgivelse skulle til verden her, og titlen var da også "Fra Vestjylland og Hjem".

På fredag er hun nået til at  frigive den første single, som er en forsmag på det tredje album, som kommer til januar næste år. Og denne gang er det mere internationalt, da den er indspillet i Nashville, efter Solvej Nygaard Gregersen har indhentet inspiration fra et ophold i Alaska. "Double demin" er titlen på singlen, og den kaldes for en overbevisende sammensmeltning af Norden og Nashville. Selv om inspirationen er amerikansk er teksten på dansk.


Double denim er på en måde kulminationen af flere ting for mig. Den er drømmen om at indspille og arbejde med min musik i USA for herefter at indgå i et forløsende og fyldestgørende samarbejde med en producer på dansk grund

Solvej Nygaard Gregersen, sanger


Kort fortalt er Solvej Nygaard Gregersens vestjyske historie, at hun flyttede til Lemvig-området, da hun var en lille pige. Moderen døde, da hun var lille, så familien var faderen og en søster og hende selv. Gunnar Gregersen var kunstner og flyttede fra København til Dybe Gl. Elværk. Solvej flyttede fra egnen som 21-årig, da hun tog til først Aarhus og siden København. Hendes civile job er grafisk designer, men musikken fylder meget.

Annonce

Indspillet i Nashville

Indspilningen af numrene til det nye album foregik i Club Roar Studio i Nashville, og efter hjemkomsten til Danmark er materialet lagt i hænderne på Sebastian Martin Munk Autzen.

- "Double denim" er på en måde kulminationen af flere ting for mig. Den er drømmen om at indspille og arbejde med min musik i USA for herefter at indgå i et forløsende og fyldestgørende samarbejde med en producer på dansk grund. Dét fandt jeg virkelig sammen med Sebastian. Og alt sammen endda pakket ind i temaet om trangen til at tage væk og længslen efter at vende hjem. Det er som om, at det hele passer ret fint sammen; mine rejser, min kærlighed til folk music, min udlængsel og min tryghedssøgen. Sangen favner usikkerheden i ikke at vide, hvad der ligger forude og det foruroligende i dén uvished. Samtidig handler den om, at intuitionen ofte er stærkere end tvivlen. At man nok skal komme det rigtige sted hen, hvis man tør lade vejen tage én med og finder tilliden frem, selvom ruten er snoet og forvirrende, siger Solvej Nygaard Gregersen i en pressemeddelelse i forbindelse med frigivelsen af singlen på torsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Minkfarm på Thyholm ramt af corona: Avler savner klare svar fra Fødevarestyrelsen

Sport For abonnenter

Genlæs livebloggen: TTH genfandt den defensive formel og satte Lemvig på plads

Annonce