Annonce
Rejser

Sommer i hovedstaden: Wonderful Copenhagen anbefaler

Kanalrundfart. Foto: Daniel Rasmussen
København er både moderne international storby, kendt for sin arkitektur, livsstil og gode madoplevelser og hele Danmarks hovedstad med en lang royal historie og alle de mange kendte attraktioner. Tag på opdagelse i din egen hovedstad, der rummer hundredvis af oplevelser både på storbyens stenbro og udenfor.

1 Verdensklasse-attraktioner

Et kig ud over byens tage fra den gamle ballongynge eller et sug i maven i den seneste forlystelse. Tivoli er både nostalgisk og ny og spændende hver gang.

Hvis livet under vandet trækker mere end suset i højden, så vil et besøg på Den Blå Planet, Nordeuropas største akvarium, afsløre, at København også er hjemsted for hajer, koralrev, havskildpadder og piratfisk. Går du videre gennem storbyjunglen til Valby Bakke, kan du både møde flodheste, isbjørne, tigre og ikke mindst de store pandaer blandt de tusindvis af vilde dyr i København Zoo.

Trænger den indre videnskabsmand til at blive sluppet løs, er Experimentarium stedet. Her må man sætte strøm til ting, springe dem i luften og være videnskabsmand for en dag. Og må det gerne blive både vildt og højtragende, så tag en tur på Copenhill og øv dine slalomsving på ski ned ad taget på Amagerforbrænding.

Læs mere: www.visitcopenhagen.dk/attraktioner.

Panda i København Zoo. Foto: Morten Svane
Annonce

2 Gastronomi fra alle verdenshjørner

Dyk ned i hovedstadens sprudlende verden af køkkener og madoplevelser. Københavns madkompas peger mod alle verdenshjørner, fra dampende ramen-supper til taco-trucks med turbo på chilien, lette asiatiske lækkerier eller napolitanske pizzaer.

Det ny-nordiske køkken har taget verden med storm og tiltrukket en skare af verdensklasse-kokke til byen, der har slået sig ned, spredt sig rundt i brokvartererne og slået dørene op til deres egne madeventyr. Om det er Michelin eller gadekøkken, verdenskendte restauranter eller de lokales stamsteder rundt i de københavnske bydele: Smag på verdens mangfoldige køkkener på Nørrebro, gå på gastro-crawl i det vesterbroske madunivers i Kødbyen eller skyl dit måltid ned med lokalstemning og udendørsservering på Østerbro.

Skal maden krydres med vandudsigt, så er det langs de gamle kanaler, i moderne arkitektur i Nordhavn eller med rå industriel kulisse på Refshaleøen.

Læs mere: www.visitcopenhagen.dk/restauranter.

Annonce

3 Fordyb dig i kunsten og bliv klog på historien

Skal være det være klassisk eller moderne, kunst eller historie, inde i byen eller ude langs vandet? Vil du lære om Danmarks historie, vores kulturarv og hvor vi stammer fra, så lad Nationalmuseet tage dig med tilbage i tiden, til dengang horn var lavet af guld og solvogne af messing. Få en totaloplevelse med en billet til Parkmuseerne, der giver adgang til seks enestående museer som blandt andre Statens Museum for Kunst, der rummer mere end 700 års dansk og international kunsthistorie, eller det interaktive Arbejdermuseet, der fortæller om arbejdernes liv de seneste 150 år.

Hvis du vil opleve, hvordan hovedstaden så ud før i tiden, så besøg Københavns Museum i museets nye rammer. Hvis du vil se noget af verdens bedste moderne kunst, er en tur op langs kysten til Louisiana et must. Og hvis rejsen skal gå sydpå, så serverer Arken i Ishøj en totaloplevelse af banebrydende og tankevækkende kunst og arkitektur på kanten af Køge Bugt.

Læs mere: www.visitcopenhagen.dk/museer.

Mexicansk mad på taqueria La Neta. Foto: Rasmus Malmstrøm
Annonce

4 Århundreders kultur og royale historie

Du behøver ikke et kort for at navigere dig i retning af Københavns talrige slotte og kendte, gamle bygninger. Det er bare at kigge op og gå efter de grønne, irrede spir, der fortæller en lang og storslået kulturhistorie om vores hovedstad. Oplev det til fods og spadser hele vejen op i Rundetårn eller stig om bord i en kanalbåd og indtag hovedstaden fra vandsiden.

Se det royale København fra Christian 4. til dronning Margrethe, fra kronjuvelerne på Rosenborg Slot til gobeliner på Christiansborg. Og sæt Helsingør og Hillerød på den royale rundtur og besøg Hamlets Kronborg ved indsejlingen til Øresund og 500 års danmarkshistorie på Frederiksborg Slot.

Læs mere: www.visitcopenhagen.dk/slotte.

SMK Kafeteria er en museumscafe på Statens Museum for Kunst. Foto: Daniel Rasmussen
Copenhill. Foto: Astrid Maria Rasmussen
Annonce
Lemvig For abonnenter

SOSU-hjælpere er en mangelvare i fremtiden, men: Line uddanner sig på 17 uger og med fuld løn

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 333 nye smittetilfælde - flere indlagte på sygehusene

Annonce
Annonce
Annonce
Vestjylland

Spurgt på gaden: Føler du dig tryg ved, at lægevagten er der, når du har brug for hjælp?

Sport For abonnenter

Breddehåndbolden ruller igen efter corona: - Aner ikke hvad de andre hold kommer med

Lemvig

42-årig sigtet for voldtægtsforsøg: Gik frivilligt med til at forlænge fængsling

Holstebro

Tyve tog to timer om at stjæle 45 opvaskemaskiner og tørretumblere: Det værste er, at de stjal to bestemte hvidevarer

Lemvig

Din varmeregning stiger: Næsten 1600 kroner mere om året

Debat For abonnenter

Manden har jo ret - vi får for lidt

Rejser For abonnenter

Porto Santo: Lille ø nær Madeira med meget at udforske

Holstebro

Finn samler på en ting, vi allesammen har gået med i lommen: - Der er mange samlere, der køber bare for at købe

Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Kultur

De Frivilliges Hus blev indviet: 'Den arkitekt skulle have brækket sin blyant...'

Danmark For abonnenter

Sygeplejestrejke spænder ben for coronasmittede: Senfølgeramte venter i månedsvis på hjælp

Erhverv

Åbent Landbrug skal tage livet af skræmmekampagner

Annonce