Annonce
Holstebro

Sommer-kloakering: Vestforsyning vil overveje alternativer

Opgravning til kloaktilslutning af nyt sommerhus på Kjærgårdvej i Vester Husby midt på sommeren har frustreret sommerhusejere. Nu vil Vestforsyning se, om der kan findes en bedre løsning ved fremtidige kloakeringer i sommerhusområder. Privatfoto: Allan Meiniche
Det vil også ramme kommende kloakeringer, hvis Vestforsyning ikke fører kloakledninger frem til alle sommerhusgrunde. Nu vil selskabet overveje, om der er andre muligheder end at grave flere gange.
Annonce

VESTER HUSBY: Det har givet frustrationer blandt sommerhusejere, at veje i Vester Husby bliver gravet op midt i turistsæsonen, hvor Vestforsyning lægger kloakledninger.

- Det sker, fordi der er bestilt en stikledning til et nybygget sommerhus, og det sker typisk med kort frist, hvor bygherren ikke kan vente, siger Jette Fleng, der er chef for spildevand hos Vestforsyning.

Da Vester Husby for nogle år siden blev kloakeret blev der lagt stikledninger ind til sommerhuse med ældre nedsivningsanlæg - og ellers i takt med, at anlæg bliver 15 år.

- Det kan vi planlægge, og der graver vi uden for turistsæsonen. Næste år skal fem huse på samme sidevej have en stikledning, siger Jette Fleng.

Det sidste sommerhus skal have en stikledning i 2026. Desuden er der godt 40 ubebyggede grunde.


Vi vil da give det en ekstra tanke for at se, om vi kan finde en løsning, så vi undgår at skulle grave flere gange.

Jette Fleng, chef for spildevand hos Vestforsyning


Når Vestforsyning ikke straks laver skelbrønd ved alle grunde, skyldes det, at der ifølge reglerne så skal betales.

Men ville det ikke være nemmere og billigere at lave det hele på en gang - og så give henstand med betalingen?

- Måske, for det koster penge, hver gang man skal opstarte en byggeplads. Det var da også en af de muligheder, som vi overvejede før kloakeringen i Vester Husby, siger Jette Fleng.

Annonce

Rammer nye kloakeringer

Situationen vil opstå igen, når andre sommerhusområder skal kloakeres - og hvor der også er ubebyggede grunde. Det kommende tre år er der således plan om kloakering af 481 sommerhusgrunde i Nørhede.

- Vi vil da give det en ekstra tanke for at se, om vi kan finde en løsning, så vi undgår at skulle grave flere gange, siger Jette Fleng.

- Det er nok nemmere i Nørhede, hvor grundene er mindre og ligger langs stikveje. Men udfordringen er også, at vi skal behandle alle ens, siger Jette Fleng.

I Husby Strandenge blev der for eksempel givet 18 måneders kredit for betaling, da det dengang nye område blev ændret fra nedsivning til kloakering.

I nyudstykkede boligområder etableres straks skelbrønde, hvor stikledninger tilsluttes, ved alle byggegrunde.

- Men det er fordi, at kommunen eller det firma, der står for udstykningen, betaler til os, siger Jette Fleng.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Fiskeredskaber forsvundet fra fjorden

Danmark

Højeste antal nye coronatilfælde siden starten af oktober: Statsministeren er bekymret

Annonce