Annonce
Sport

Sommerferie - men ikke helt håndboldfri for Pether, pigerne og liga-formanden

U14 pigerne fra Holstebro har spillet sammen i flere år. Normalt foregår det indenfor, men under Partille Cup i Sverige er halvgulvet skiftet ud med grønsvær, og håndboldskoene erstattet af fodboldsko. Anden række fra venstre: Marianne Skou Jensen, Marianne Haugsted, Helena Hyldahl, Wilma Krautmeyer, Cathrine Højland, Trine Bech, Matilde Christoffersen, Freya Mosgaard, Første række fra venstre: Tine Mortensen, Mathilde Hansen, Ida Jochumsen og Olivia Møller Jeppesen. Foto: Pether Krautmeyer.

Mens mange allerede er rejst sydpå til sol, strand og slendrian, så er to håndboldkyndige liga-fædre og et hold U14-piger draget mod nord for at deltage i verdens største ungdomsturnering.

Når håndbolden fylder alt i hverdagen, så skulle man tro, at sommerferien helst skulle være håndboldfri. Helt håndboldfri.

Men sådan er det ikke. Hverken for 12 U14 pigespillere fra Holstebro, ligadametræner Pether Krautmeyer eller formanden for TTH Holstebros bestyrelse, Jørgen Hansen.

Mandag - den første dag i skoleferien - havde de alle sat vækkeuret uhørt tidligt for at nå StenaLine-færgen fra Frederikshavn til Gøteborg. Målet for Pether, pigerne og bestyrelsesformanden er verdens største håndboldstævne for ungdommen, Partille Cup med mere end 21.000 deltagere fra mange forskellige lande.

Annonce

Fremmed spillestil

»Jeg gør det, fordi jeg synes, at det er sjovt. Som ung spiller var jeg også selv tit af sted, og rent håndboldmæssigt giver det rigtigt meget at få lov til at deltage i internationale turneringer, hvor man møder hold, som har en helt anden spillestil end den, man er vant til fra den hjemlige turnering,« siger Pether Krautmeyer.

Hans yngste datter spiller på holdet, og han har hele sæsonen været med inde over træningen af pigerne - både i forbindelse med morgentræningen i Holstebro Elitesport-regi, men også på klubplan i HH90, i samarbejde med holdets to mangeårige trænere, Maria og Tinna Kamstrup. Under Partille Cup har Pether Krautmeyer allieret sig med ham, der er hans chef til daglig - nemlig bestyrelsesformand Jørgen Hansen, der også selv har en datter på holdet, og som ofrer en uges sommerferie på assistent træner-tjansen.

Når det er lykkedes pigeholdet at komme af sted til Partille Cup for andet år i træk, så skyldes det ikke mindst en række velvillige sponsorer, men også god opbakning fra forældrene, som under Holstebro Cup tog adskillige ekstra vagter. I alt er der indsamlet knap 50.000 kroner. Vestforsyning har støttet med godt 5000 kroner. De øvrige sponsorer er: Kaj Bech, Vero Moda, Estate Boligbørsen, Foomatec, Portspecialisten, Alflow, malermester Søren Henriksen, Carsø, Colorlabel, JA Trykluft, Roslev, Øgendahls Maskinfabrik, malerfirmaet Knud Laustsens Eftf. I/S, CW Teknik og murermester Børge Lind & Sønner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
EM For abonnenter

Alle hold har været i kamp – vi kigger på fem højdepunkter og fem lavpunkter under EM indtil nu

Annonce