Annonce
Lemvig

Splittet udvalg: Sommerhus får dispensation trods naboindsigelser

Det er i dette klitlandskab ved Dalevej, der skal bygges. Foto: Lars Kamstrup
Sommerhus på Dalevej i Vejlby må godt terrænreguleres mere, end lokalplanen siger, mener flertal, der dog sætter foden i over for carport og skur
Annonce

Vejlby: En sag om dispensation til et sommerhusbyggeri i Vejlby har endnu en gang delt teknisk udvalg med Venstre-flertallet på den ene side, mens oppositionen i form af Ole Byskov (S) og Arne Noe (SF) er på den anden side.

Flertallet er villig til at give en dispensation fra lokalplanen, mens mindretallet mener, man skal holde sig til lokalplanens bestemmelser og dermed følge de indsigelser, der har været fra naboer på stedet.

Sagen er fra Dalevej, hvor en grundejer vil bygge et sommerhus på 124 kvadratmeter samt carport og skur på 40 kvadratmeter. Der, hvor det skal placeres, vil det betyde, der skal ske en større terræn-regulering, end lokalplanen giver mulighed for. Der må man regulere med en halv meter, mens her drejer det sig om 1,1 meter.

- Vi kommer indsigelserne i møde ved at indstille, at carport og skur ikke må terrænreguleres mere, end der står i lokalplanen. Det kan udmærket lade sig gøre. Til gengæld mener vi, det er en ubetydelig overskridelse, der sker ved at lade selve sommerhuset ligge, hvor det er planlagt. Det vil ikke gå ud over naturen i området, mener udvalgsformand Steffen Damsgaard (V).

Det sidste deler så vandene.

- Det er et unikt klitområde, og fra denne grund er der kun 280 meter til havets brænding. Når nu juraen og lokalplanen giver mulighed for at bygge i området, så skal man også overholde de regler, der er. Sommerhusene ligger tæt nok endda, mener Arne Noe.

Han mener, at det er fordi, der bliver bygget alt for store sommerhuse i forhold til den natur, der er i ormådet, at der søges om dispensationer

- Men man kunne sagtens lave store sommerhuse, men de skal bare bygges efter de naturlige betingelser. Det vil gøre, man skal dele sommerhusene op i flere plan, så man følger terrænet. Vi må erkende, der er en lokalplan, der tillader sommerhuse, men så skal man heller ikke gå på kompromis med de regler, der er, begrunder Arne Noe sit nej.

Flertallet består af Steffen Damsgaard (V), Bent Graversen (V) og Søren V. Jensen (V) samt Chris Olesen (V). Troels Skovmose (V) havde meldt afbud til mødet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

For to år siden kørte Jesper sin kone på plejehjem: - Jeg følte mig som det mest utro væsen over for Hanne

Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Annonce