Kultur

Sommerudstilling med lokale kunstnere

Fredag den 14. juni er der fernisering på sommerudstillingen hos Bjerre Keramik i Resen. Arkivfoto

Resen: Er der mange kunstnere i Struer Kommune?

Ja, det er der, og hvis man skulle være i tvivl, så kan man slå et smut omkring sommerudstillingen hos Bjerre Keramik i Resen. Det er nemlig en udstilling udelukkende med kunstnere fra Struer Kommune.

- Vi vil gerne vise turisterne, hvad vi kan her på egnen, siger indehaveren af Bjerre Keramik, Anna Bjerre, om baggrunden for at vise kunst af ene lokale kunstnere.

Der er malerier af Dorthe Kjærgaard, Niels Steen Sørensen, Ruth Nielsen, Lene Helledie, Ketty Dahl, Henrik Hadsund og Ebba Stenbak.

Pia Christiansen og Ulla Brosbøl udstiller akvarel, mens Birgit Sørensen viser nogle af sine tegninger. Der er grafik ved Lis Jensen, og Sten Andersen udstiller sten.

De øvrige udstillere er Jens Stobberup (bronze), Ole Mejer (skulptur), Anne Mette Hjørnholm (pileflet) samt Britta Jespersgaard og Anna Bjerre begge med keramik.

- Det er en god blanding af forskellige kunstarter, så der er noget at kikke på. Vi håber, at rigtig mange har lyst til at se udstillingen, siger Anna Bjerre.

Der er fernisering fredag den 14. juni.

0/0
Annonce
Kultur

Stort eksperiment i Folkets Hus: Så god lyd har du formentlig ikke hørt til en koncert før

Tophistorier

Kultur

Andreas Brantelid gæst ved kammermusikfestival på Nørre Vosborg

Kultur For abonnenter

Rottefælderevyen: Musikalsk grovfil

Nu gør han det igen. Jan Schou bygger om på sit ansigt, så han både skeler og rynker, og med ét sidder landets dronning foran os, mens vi knækker sammen af grin, for jeg ved ikke hvilket år i træk. Det er altid sjovt, når Schou er majestæten. Denne gang er hun i hård kamp med at skrive en fødselsdagssang til sin Joachim, og hendes overvejelser er ikke blot sjove, de er også grove i en grad, så det næsten er skammeligt at grine. Men skraldgrine, det gør vi, mens hun langer fornærmelser ud til højre og venstre. Humor må gerne være grænseoverskridende grov, når den har noget på hjerte, og det har Rottefælden tit. Der er for eksempel også øretæver til Danske Bank, pandadiplomatiet og udenlandske læger (en rumænsk slagter har fået job som læge og mangler ikke noget bortset fra en uddannelse), men desværre er der for få bank til den politiske magt. Jan Schou leverer en af sine bedste præstationer i år, for det hele spyttes ud med stort overskud og en smittende underholdningslyst. Fra dronning til pave i et velskrevet nummer, hvor messedrenge betragtes som en forlystelsespark, til gammel mand med bizarre udbrud på grund af høreproblemer, og til rollen som sig selv, der i små videosekvenser bryder grænseoverskridende ind på toilettet, under bruserne og i dobbeltsengen hos de andre for at plage dem om at medvirke i et nummer, som da det endelig rulles ud på scenen, er gakkende skægt i al sin elendighed. Mikkel Schrøder er også et plus for revyen. Ikke blot har han bidraget med gode ideer og fine numre, han er fremragende til at karikere, synger dejligt og har skabt et visuelt højdepunkt i form af et skyggespil om et almindeligt liv, hvor banken tager sin store del af kagen. Kiki Brandt, som er vendt tilbage til revyscenen efter 19 års pause, er især overbevisende i et nummer som selvcentreret operadiva. Hun har også skrevet et nummer om et ældrekor med stik til både nedskæringer og hævet pensionsalder. Christine Astrid Nielsen forfører særligt som lækker feminist, der går utroligt meget op i sit udseende, men ikke accepterer kommentarer: ”Hvad glor du på?”

Kultur

Lyt til Orkesterefterskolens elever og støt Knæk Cancer

Annonce