Kultur

Sommerudstilling med lokale kunstnere

Fredag den 14. juni er der fernisering på sommerudstillingen hos Bjerre Keramik i Resen. Arkivfoto

Resen: Er der mange kunstnere i Struer Kommune?

Ja, det er der, og hvis man skulle være i tvivl, så kan man slå et smut omkring sommerudstillingen hos Bjerre Keramik i Resen. Det er nemlig en udstilling udelukkende med kunstnere fra Struer Kommune.

- Vi vil gerne vise turisterne, hvad vi kan her på egnen, siger indehaveren af Bjerre Keramik, Anna Bjerre, om baggrunden for at vise kunst af ene lokale kunstnere.

Der er malerier af Dorthe Kjærgaard, Niels Steen Sørensen, Ruth Nielsen, Lene Helledie, Ketty Dahl, Henrik Hadsund og Ebba Stenbak.

Pia Christiansen og Ulla Brosbøl udstiller akvarel, mens Birgit Sørensen viser nogle af sine tegninger. Der er grafik ved Lis Jensen, og Sten Andersen udstiller sten.

De øvrige udstillere er Jens Stobberup (bronze), Ole Mejer (skulptur), Anne Mette Hjørnholm (pileflet) samt Britta Jespersgaard og Anna Bjerre begge med keramik.

- Det er en god blanding af forskellige kunstarter, så der er noget at kikke på. Vi håber, at rigtig mange har lyst til at se udstillingen, siger Anna Bjerre.

Der er fernisering fredag den 14. juni.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
112

Vendte rockerlivet ryggen - nu skal han afsone med dem: Er bekymret for at blive overfaldet – eller det, der er værre

Tophistorier

Kultur

Søstrene Bisp: Med fadervor kan vi lægge vores bekymringer fra os

Fadervor: Niecen skal døbes, bedstefar begraves, sønnen konfirmeres, eller familien skal i kirke juleaften, for sådan har vi altid gjort. Og hver gang folder vi vores hænder og beder i fællesskab fadervor, for også det har vi altid gjort. Nogle af os beder indfølt og i stor koncentration, andre af os tænker måske på noget andet, mens remsen næsten af sig selv kommer ud af munden - meditativt og i langsom takt - og et barn eller to spekulerer måske på ord som ”vorde” og ”skyldnere” og forstyrrer mor eller far med et hviskende ”hvad betyder det?”. Skal vi være ærlige, forstår mange af os voksne heller ikke fadervor til fulde, men det har vi mulighed for bedre at kunne nu. I bogen ”Oplysning til borgerne om Fadervor” gennemgår Marianne Christiansen, biskop over Haderslev Stift, og Tine Lindhardt, biskop over Fyens Stift, bønnen sætning for sætning - ord for ord. De er ikke altid enige, men i bogen reflekterer de på skift og kommenterer hinandens tanker, og de håber, at det kan føre til, at læserne vil tænke videre og også føle, at de har fået hjælp til en større forståelse af bønnen og den kristne tro. - For der er en større interesse for bøn i dag. Flere kristne er begyndt at tænke over deres egen bøn - måske fordi muslimerne og deres måde at bede på er langt mere synlig, siger Marianne Christiansen og tilføjer: - Vi vil også gerne have, at fadervor ikke blot er et passivt beredskab, man griber til, når man for eksempel sidder ved et dødsleje, men at man får et mere dagligdags forhold til bønnen.

Lemvig

Første spadestik til Klimatorium taget: - Vi giver jo vores verden tilbage til børnene

Danmark For abonnenter

Ulykkestoget på Storebælt skal destrueres: - I respekt for afdøde, pårørende og personalet skal intet genbruges

Lemvig

Anlæg udvides med 1100 kvadratmeter og ny rørledning føres over fjorden: Spildevand fra Lemvig skal pumpes videre til Harboøre

112

Brandmænd kæmpede 18 timer for at få slukket brand: Reddede 80 svin

Annonce