Annonce
Struer

Sort skærm i sigte

Du bør måske lige undersøge, om dit tv kan oversætte de nye signaler, så du ikke risikerer at få sort skærm fra 2. juni. Arkivfoto: Lars Rasborg
Radio- og tv forhandlerne i både Struer og Lemvig har travlt med at hjælpe de mange kunder, der står til at få sort skærm 2. juni.
Annonce

Nordvestjylland: Tv og radio, internet og digitale nyheder er for mange en livsnerve i den ensomhed og isolation, der følger med at skulle undgå, at corona-smitten breder sig.

Her er de danske husstande rigtig godt med, når det gælder den digitale adgang til informationer og måske ikke mindst underholdning og de nye måder at finde sammen på under corona-krisen.

Men det er ikke alle, der er helt med på, hvad det vil sige, når der 2. juni bliver lukket for DVB-T signalet, og alle med et tv skal være klar til at hente DVB-T2 signalerne ind på skærmen.

- Vi får mange henvendelser og har nok været ude for at hjælpe et sted mellem fem og ti med at få det hele gjort klar hver eneste uge siden starten af marts, fortæller Dan Bagge fra Lemvig Radio- TV & Pejsecenter.

Vi får mange henvendelser og har nok været ude for at hjælpe et sted mellem fem og ti med at få det hele gjort klar hver eneste uge siden starten af marts.

Dan Bagge, Lemvig Radio- TV & Pejsecenter, Lemvig

Annonce

150.000 husstande

Mange bliver så nødt til at udskifte det tv, de ellers har været ganske godt tilfredse med de seneste syv-otte år.

Nu er det bare for gammelt og lige til skrotbunken.

Men har du et tv, som er produceret før 2012, er det som regel den eneste udvej, hvis du stadigvæk ønsker at se tv, som du altid har gjort det.

På landsplan bliver det anslået, at det er tilfældet i cirka 150.000 hustande, hvor man også stadigvæk henter signalet ned via en antenne på taget, eller hvor man du ellers kan få den placeret.

Alternativet er at gå total-digitalt og kun bruge tablet eller computer.

- Men de fleste ønsker jo at beholde deres tv, fortæller Morten Kristensen fra Ekspert/Bremdal Radio & TV Service i Struer.

- Selv om dit tv er 12-13 år gammelt, kan det stadigvæk lade sig gøre. Resultatet bliver bare ikke helt så godt, som med et nyt, forklarer han og opfordrer alle, som kan forudse, at de måske får et problem til at henvende sig.

- Vi møder lidt for mange, som selv har forsøgt sig med at købe en boks hjem over nettet, som de så bare ikke kan få til at virke, når de prøver at få den installeret, siger han.

Annonce

Kuk i knapperne

Boksen skal sættes ind mellem antenne og tv, så den kan oversætte signalerne og få tv'et til at fungere.

Det kræver to fjernbetjeninger. En til boksen og den sædvanlige til tv'et. På den måde kan der gå kuk i knapperne.

- Man kan vælge at skifte antennen ud med en parabol, forklarer Morten Kristensen fra Bremdal Radio.

- Det er der mange, der vælger, siger han og konstaterer, at det også er sket for at slippe væk fra YouSee og over på Canal Digital.

- Det kommer lidt oven i hinanden. Da YouSee og Discovery ikke kunne blive enige om en ny kontrakt, var der mange, der valgte at skifte leverandør, da de ikke længere kunne få adgang til alle de kanaler, de gerne vil have, som kunder hos YouSee, siger han.

Nu er der så endnu en grund til, at han vil anbefale en parabol på taget, hvis det gamle tv ikke kan oversætte de nye DVB-T2 signaler, og hvis man ikke ønsker at købe et nyt.

Annonce

Lukningen udskudt

Lukningen af DVB-T signalet er udskudt.

Efter den oprindelige plan skulle signalet være slukket 31. marts.

På grund af corona-krisen er omlægningen af tv-signalet indtil videre udskudt til 2. juni.

- Vi kan stadigvæk nå at hjælpe alle dem, der har brug for hjælp, siger de samstemmende hos Lemvig Radio- TV & Pejsecenter og hos Ekspert i Bremdal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce