Annonce
Lemvig

Sparekasseformand: Den bedste placering vil  være Herning

I Grindsted mister man også et hovedsæde, understreger formanden for Den Jyske Sparekasse, Niels Fessel. Arkivfoto: Jan Kronvold
På onsdag skal Den Jyske Sparekasse og Vestjysk Bank beslutte, om de skal fusionere - og hvor et kommende hovedsæde skal være
Annonce

Grindsted: Formanden for Den Jyske Sparekasse, Niels Fessel, følger med i den lokale debat i Lemvig, hvor man opfordrer Vestjysk Bank til at bevare sit hovedsæde i byen. Hvis fusionen med Den Jyske Sparekasse bliver gennemført, vil hovedsædet blive flyttet til Herning, og Niels Fessel mener fortsat, det vil være den bedste løsning for alle.

- Man skal ikke frygte, man mister en lokalbank ved fusionen. Det har vi fået overbevist vore lokale aktionærer i Grindsted om. Man er ikke en lokalbank ved at have et hovedsæde på stedet, men ved at være til stede i området, tage hurtige beslutninger og støtte op om det, der sker i erhvervslivet. Det er konceptet, som vi har fulgt i Den Jyske Sparekasse, og de to banker ligner hinanden meget på det område, siger Niels Fessel.

I Grindsted er der ro om fusionen og ingen debat om, hvor det kommende hovedsæde skal ligge. Det er på forhånd stiltiende accepteret, at det kan placeres i Herning.

Annonce

Mister intet

Niels Fessel er overbevist om, at Lemvig ikke kommer til at miste noget, ved at hovedsædet flytter.

- Vi kommer ikke til at tage noget fra Lemvig. Vi giver jo også afkald på et hovedsæde i Grindsted, så derfor er en fusion et spørgsmål om at give og tage, men vi vil fortsat støtte op om det lokale, siger Niels Fessel.

Derfor står han fast på, at Herning vil være den ideelle placering for et nyt hovedsæde.

- Vi er blevet enige om at placere hovedsædet midt mellem Grindsted og Lemvig af hensyn til både medarbejderne og markedet. Husk på, at den kommende Vestjysk Bank vil få dobbelt så mange filialer, så af hensyn til det er det bedst at placere hovedsædet midt i markedsområdet, siger Niels Fessel.

Annonce

Sammenskrab

Den Jyske Sparekasse er ligesom Vestjysk Bank et sammenskrab af forskellige pengeinstitutter, der gennem årene er fusioneret. Hver gang har man taget stilling til, hvor et nyt hovedsæde skulle ligge, og hver gang har man forsøgt at placere hovedsædet, hvor man følte sig bedst repræsenteret.

- Det har der været fokus på, hver gang vi er fusioneret, og derfor ligger det i dag i Grindsted. Denne gang har vi været enige om, at det kommende hovedsæde bør ligge i Herning, men det har dog ikke været et stort diskussionspunkt. Vi finder det blot naturligt, at hovedsædet ligger midt i vores marked, og dermed afspejler markedsområdet. Det er tilfældet med Herning, hvis du ser på de to bankers filialområder, siger Niels Fessel.

Derudover har det også været vigtigt, at medarbejderne kan fortsætte deres arbejde inden for en tålelig pendle-afstand af deres nuværende arbejdsplads.

- Derfor synes jeg, det er trist at høre om de lokale protester. Jeg er ked af, at der skal være så meget virak om placeringen af et hovedsæde. Men se på de synspunkter, der bliver ført frem. Markedsområdet og pendleafstanden gør, at man finder den bedste placering lige langt fra de to hovedsæder, siger Niels Fessel.


Man skal ikke frygte, man mister en lokalbank ved fusionen. Det har vi fået overbevist vore lokale aktionærer i Grindsted om.

Niels Fessel, formand for Den Jyske Sparekasse
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Tidligere minkavler i Nørre Nissum: Vi har brug for en afklaring

Debat

Debat: Udbetal hjælpepakkerne nu!

Kultur

Indstilleren er nu selv blevet kandidat til Lemvig Prisen: - Jeg syntes de fortjener prisen

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce