Annonce
Lemvig

Spildevand løb ud i havnen

Skum og fiskeaffald skæmmer inderhavnen efter et uheld med spildevand fra Jeka Fish. Foto: Lars Kamstrup
Skum og fiskeaffald ligger i hjørnerne i inderhavnen, og det har sælerne opdaget

Lemvig: Det har de seneste dage ikke set godt ud i hjørnerne af inderhavnen i Lemvig, hvor der ligger en forurening med skum og fiskeaffald.

Forureningen er kommet ud i havnen ved et uheld, og den stammer fra nabovirksomheden Jeka Fish. Uheldet er sket ved, der er kommet tryk på nogle rør fra virksomheden til rensningsanlægget. Dette tryk bredte sig til de rør, der ligger ved havnekajen i Vesthavnen, hvor man er forberedt til at tage mod husbåde, så spildevandet herfra kan ledes til rensningsanlægget. Trykket i rørene fik proppen ud til havnen til at hoppe af, og der løb spildevand ud i havnebassinet.

- Røret er stoppet igen, så der kommer ikke mere. Affaldet er fra fiskeproduktionen, og det er det, man skyller væk fra gulvet. Så det ligger som skum, og så er der lidt fiskeaffald i. Sælerne var hurtige til at opdage det, så de kom ind i havnen, fortæller havnefoged Svend Aage Lauridsen.

Han fortæller, at naturen vil fjerne forureningen hurtigt, så derfor er der ikke sat noget i gang for at få forureningen fjernet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Blikkenslager er blevet kistemager

Kultur

Ole & Elo streamer aflyst koncert

Lemvig

HF vil bruge festsal til undervisning

Annonce