Annonce
Lemvig

Sporer optmimisme: Men stadig mange ledige i Lemvig

Jobcenterchef Frank Rud Jensen arbejder på, at ledige bliver opkvalificeret, så de kan komme tilbage på arbejdsmarkedet oven på coronakrisen. Arkivfoto: Benny Gade
Antallet af ledige i Lemvig Kommune ligger under antallet af ledige på landsplan
Annonce

Lemvig: Der er markant flere uden arbejde i Lemvig Kommune på nuværende tidspunkt af året end der plejer at være.

Torsdag kunne jobcenterchef Frank Rud Jensen melde om 398 ledige. På samme tidspunkt sidste år var der 230 ledige.

Men selv om der er tale om en stor stigning, fornemmer jobcenterchefen, at der er en vis optimisme på vej tilbage på jobmarkedet i Lemvig Kommune.

- Der er kommet flere i arbejde i de seneste uger. Da tallet toppede i slutningen af april, havde vi over 500 ledige, så der har været en stor afgang fra ledighedskøen de seneste uger, siger Frank Rud Jensen.

Han forklarer de seneste ugers fald i ledighedstallene med, at der er kommet mere gang i hjulene hos virksomhederne i Lemvig Kommune.

Annonce

Lavere end på landsplan

- Der er sket en åbning af landet oven på coronakrisen, og det har betydet, at turistbranchen og flere af virksomhederne er kommet i gang igen. Desuden er flere timelønnede kommet tilbage i deres tidligere job efter at have været hjemsendt, siger jobcenterchefen.

- Vi har dog stadig en markant stigning i antallet af arbejdsløse i forhold til, hvad vi plejer at have. I perioden fra 9. marts til 28. juni har vi fået 22,4 procent flere ledige, mens gennemsnittet for den samme periode fra 2015-2019 har ligget på et fald på 22,8 procent, tilføjer Frank Rud Jensen.

Antallet af arbejdsløse i Lemvig Kommune var ved udgangen af maj, som er de seneste tal, stadig lavere end det er på landsplan. Her var 3,8 procent ledige, mens der på landsplan var 5,2 procent ledige.

Køen ved jobskranken er også kortere end den var, da finanskrisen i 2009 var på sit højeste. Dengang toppede arbejdsløsheden med 5,2 procent i Lemvig Kommune.

Annonce

Usikker på kommende tal

Frank Rud Jensen peger på, at der stadig kan ligge nogle usikkerheder bag arbejdsløshedstallene.

- I løbet af de kommende uger begynder regeringens hjælpepakker og lønkompensationer at løbe ud. Samtidig var der formentlig virksomheder, der afskedigede medarbejdere 1. april med tre måneders varsel. Det betyder, at de medarbejdere ville være ledige fra 1. juli, og dem har vi heller ikke set i statistikkerne endnu, siger Frank Rud Jensen.


"Der er kommet flere i arbejde i de seneste uger. Da tallet toppede i slutningen af april havde vi over 500 ledige"

Frank Rud Jensen, jobcenterchef, Lemvig Kommune


Selv om køen af arbejdsløse er vokset i de seneste måneder, er jobcentret klar til at hjælpe de ledige videre. Det kan ske enten med opkvalificering, hvor ufaglærte medarbejdere kan blive faglærte eller at ledige kan blive voksenlærlinge. Regeringen har fra 1. august lavet en pakke, hvor ledige kan få 110 procent af dagpengene, hvis de går i gang med en efteruddannelse eller videreuddannelse.

- Vi oplever, at der er flere virksomheder, der er interesserede i at få voksenlærlinge, da de gerne ser nogle lærlinge, der i forvejen har erfaring. Men vi følger de ledige tæt, selv om det er a-kasserne, der i de første tre måneder har samtalerne og den tætte kontakt med de ledige i de første tre måneder. Og så skal vi fortsætte det gode og tætte samarbejde med virksomheder og a-kasser for at finde beskæftigelse til de ledige igen, siger Frank Rud Jensen.

Annonce
Annonce
Lemvig

Kørte med promiller i blodet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

14-årig død efter ulykke

Lemvig

Kirke var til salg i seks dage

Lemvig

- Vi har planer om et legeland

Holstebro

Brændte tegn i togets borde

Debat

Ingen fik direkte besked om nedlukningen

Lemvig

Larm og ballade i Lemvig by

Annonce