Annonce
Lemvig

Sportsevent sætter fokus på plastiforurening af havene

Det står undertiden rigtigt skidt til med oprydningen ved Vestkysten. Arkivfoto
Tidligere elitesvømmer tager initiativ til ny event, der over 10 dage bevæger sig hele vejen op langs Vestkysten

Thyborøn: Over 10 dage io i august vil et nyt projekt forsøge at sætte fokus på den stigende plastikforurening i havene omkring os. Der er er tale om en sportsevent, der 13. -22. august bevæger sit fra Sylt til Skagen med etape-stop på Mandø, Vejers Strand, Søndervig, Thyborøn, Klitmøller, Svinkløv, Løkken, Skallerup Klit, Tversted og Skagen.

Initiativtager til eventen er Signe Simonsen, der ud over at have en stor forkærlighed for Vesterhavet, er tidligere elite-svømmer samt den første kvinde i "The 7. Continent Marathon Club".

- Det har været vigtig i udviklingen af denne event, at alle kan være med, uanset forudsætninger. Den stigende plastikforurening i havene omkring os er jo en ting, der vedrører os alle, hvorfor der også skal være noget for alle, siger Signe Simonsen og fortsætter: - Det er et fælles problem med den stigende plastikforurening i havene, hvorfor jeg også håber at så mange som muligt vil komme og være med i Race for Oceans.

Race for Ocean består af tre dele: en sportsevent, der er selve hovedaktiviteten, strandrensning på udvalgte strækninger samt såkaldte walk & talks, hvor konsekvenserne og løsningsforslag af plastikforureningen drøftes.

Fællesskabet er i højsædet under sportseventen, hvor deltagerne hjælper hinanden med at flytte en depeche fra Sylt til Skagen over 10 dage. Ruten er inddelt i 189 sektioner, hvor man over organisationens hjemmeside kan tilmelde sig en eller flere sektioner. Hver sektion er fra 1-12 km, og disciplinerne er givet på forhånd i form af enten løb/gang på stranden, SUP, havkajak eller open water svømning, alt efter forholdene på den enkelte strækning.

Der vil på udvalgte eventdage blive arrangeret strandrensninger. Disse planlægges i samarbejde med Kommunernes Internationale Miljø Organisation (KIMO), udvalgte kommuner samt ikke mindst lokale ildsjæle. Derudover vil der være walk & talks på udvalgte strækninger, hvor organisationen Plastic Change inviterer alle til en gåtur og debat langs kysten.

Race for Oceans er blevet til i samarbejde med Elsewhere, Volvo, Trac Trac, MATE BIKES, Suunto samt Fanø ro- og kajakklub.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Mobile fabrikker over hele verden

Annonce