Annonce
Holstebro

Rideklub beder om håndsrækning efter herpesudbrud: Kan få penge fra kommunen

Holstebro Sportsrideklub er alvorlig ramt af en type hesteherpes, som kan lamme hestene.Rideskolen vil være lukket i flere måneder frem og er nu i karantæne og tre heste er allerede døde.- Det er en slags forkølelse, hvor hestene får feber og går fra maden. I de værste tilfælde får de neurologiske lammelser i bagpartiet, fortæller Marie Witt Poulsen, som er daglig leder af sportsrideklubben. Foto: Morten Stricker
Det udbrud af hesteherpes, der lagde Holstebro Sportsrideklub ned i løbet af foråret og sommeren, får nu klubben til at spørge efter økonomisk hjælp ved Holstebro Kommune.

HOLSTEBRO: Holstebro Sportsrideklub søger kommunen om hjælp til at dække noget af den regning, som der er kommet efter, at sportsrideklubben blev ramt af den frygtede hesteherpes tidligere på året.

- Det er rigtigt, at vi søger om 37.500 kroner, så vi kan få hjælp til at få dækket den regning, der er opstået. Regningen som vi her søger om at få dækket er efter den rengøring, som vi måtte foretage, siger Claus Henriksen, der er formand for Holstebro Sportsrideklub.

Ifølge dagsordenen til det kommende møde i kultur- og fritidsudvalget indstiller forvaltningen, at sportsrideklubben får 25.000 kroner, og selvom det ikke er hele det ønskede beløb, så vækker det glæde ved sportsrideklubben.

- Det er da helt sikkert en hjælp, men vi kan godt mærke, at vi har været ramt. Vi har stadig fem bokse, hvor der ikke er nogle heste, så der mangler vi en indtægt, siger Claus Henriksen.

Lene Dybdal (S), der er formand for kultur- og fritidsudvalget, mener, at håndsrækningen vil være på sin plads.

- Klubben har været hårdt ramt, og det er også noget, som har krævet store ofre for dem, som arbejder der, og derfor synes jeg, at det er helt på sin plads, siger hun og tilføjer:

- Jeg håber da, at udvalget følger indstillingen til vores møde på mandag, men det er jo ikke noget, som jeg kan sige noget om, før vi har haft møde.

Annonce

Ramte hårdt

Hesteherpes er en sygdom, der kan føre til, at hesten får feber, og begynder at slingre med bagpartiet. Hvis hesten får føleforstyrrelser, og lægger sig ned, er det nødvendigt at aflive hesten, da den ikke kan komme af med sin afføring.

- Vi mistede selv en pony, da vi var ramt, men det er noget, der har krævet masser af energi, siger Claus Henriksen.

Desuden døde fem privatejede heste.

- Der har været en del, som ikke synes, at det var sjovt at komme i staldene. Der var dyrlæger, og man risikerede at se en hest, som var ved at dø, så det var ikke særlig sjovt. De medarbejdere, som vi har, har haft virkelig travlt, og der har været meget at se til, fortsætter Claus Henriksen.

Sportsrideklubben ved endnu ikke, hvad den endelige regning lyder på, og det ved man først, når regnskabet er lavet, fortæller formanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mand sigtet for narko

112

Ældre mand blev standset i bil

Holstebro For abonnenter

73-årige Svend er kommet fra Herning for at se vandmasserne: - Det er fascinerende

Annonce