Annonce
Lemvig

Godt nyt til beboere i kommunens landsbyer: Spring gratis på bussen

Steffen Damsgaard: Der er ikke tale om daglige afgange, men vi har fået en køreplan, der dækker manges behov. Arkivfoto
Nyt forsøg gør det muligt at komme gratis med bus mellem Lemvig og en af oplandsbyerne

Lemvig: Beboere i kommunens landsbyer får nu en gratis mulighed for at springe på bussen.

Med et tilskud fra Trafikstyrelsen i ryggen indfører kommunen nemlig fire, gratis busruter, der skal køre mellem Lemvig by og landsbyer, der i dag ikke har tog eller regionale busser. Foreløbigt sker det som et forsøg, der strækker sig gennem 2020. De fire gratis busser er i dag såkaldte flexbusser, der i forvejen har en køreplan med faste stoppesteder. Den kører dog kun, hvis den bliver bestilt en time før.

- Vi er rigtigt glade for, at vore borgere får flere muligheder for gratis buskørsel fra en række af kommunens landsbyer, i en tid hvor der i mange kommuner skæres ned på kollektiv trafik og priserne øges. Formålet er, at man som borger let kan komme ind til Lemvig og eventuelt tage videre med anden kollektiv trafik derfra, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget Steffen Damsgaard (V).

Busruterne, kan benyttes af alle og køres af de samme vogne, som i forvejen kører Flextur og lægekørsel for Midttrafik. Den skal bestilles senest en time inden afgangstid i køreplanen og man skal oplyse, hvis man er flere, der rejser sammen.

- Vi har haft et godt samarbejde med sogne- og borgerforeningerne om at udarbejde køreplanerne. Vi har ikke kunnet opfylde alle ønsker, og der er ikke tale om daglige afgange, men vi har fået en køreplan, der dækker manges behov, mener Steffen Damsgaard. Busruterne kører fra den enkelte landsby tre dage om ugen året rundt undtagen den 24. og 31. december. Den kører op til tre gange dagligt tur/retur, hvis der er borgere, som har bestilt kørsel på de enkelte afgange. På den måde kan de gratis ture køres fra blandt andet Fabjerg, Fjaltring, Ferring, Vandborg, Bøvlingbjerg, Lomborg, Møborg og Bækmarksbro.

Køreplanerne distribueres af foreningerne lokalt og ligger også på midttrafik.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Sløjfer strandbeskyttelsen ved havne

Kultur

Harboøre har en ægte "jule-vej"

Struer For abonnenter

SSP om ny indsats: - Man er så provokerende i sin adfærd, at det er fuldstændig ligegyldigt, om det er politiet, der kommer, eller ej

Annonce