Annonce
Holstebro

Hold på hat og briller: Stærk storm går i land i nat

Hold på hat og briller - for det bliver en blæsende nat.Arkivfoto: Morten Stricker
En kraftig storm rammer natten til mandag vestkysten.
Annonce

Nordvestjylland: Det er en blæsende nat, nordvestjyderne går i møde.

Meteorologerne hos TV2 Vejret sendte søndag morgen et varsel ud om at en storm skulle bevæge sig ind over den nordlige del af Danmark natten til mandag og mandag morgen.

Meldingen gik på, at der skulle være vindstød på mere end 32,6 meter per sekund - svarende til orkanstyrke op langs vestkysten.

Helt så voldsomt skulle det dog ifølge DMI ikke helt blive.

- Den beregning vi fik i nat gik på over 32 - det er korrekt. Men der er kommet nye data, som viser, at vi nok nærmere lander på knapt 30, siger Thyge Rasmussen, vagthavende meterolog hos DMI.

Dermed når middelvinden helt ude på kysten op på 23 meter per sekund og altså vindstød på de omkring 30 meter per sekund - svarende til stærk storm.

- Det vil blive ude ved kysten, det er værst, og styrken vil jo så aftage jo længere ind i landet, man kommer, siger Thyge Rasmussen. DMI vurderer, at Holstebro og Struer vil opnå vindstød på omkring 25 meter per sekund - altså stormstyrke. Lemvig vil ifølge DMI opleve vindstød på 28 meter per sekund.

Stormen skulle ifølge DMI begynde sin rasen over vestkysten lige over klokken et i nat og fortsætte i tre-fire timer ud på natten.

- Da det kun blæser kortvarigt, har vi ikke data, der viser, at der sker noget synderligt med vandstanden. Vi kommer ikke op i nærheden af varslingsgrænserne, siger meterologen fra DMI.

Annonce
Annonce
Lemvig

Boliger er tættere på en realitet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Annonce