Annonce
Erhverv

Thyholms største arbejdsplads i fremgang: Forventer vanskeligheder ved at få nye ansatte

Der er travlhed hos Hvidbjerg Vinduet, der leverede et overskud på 16 millioner kroner før skat i 2020. Udfordringen i den nærmeste fremtid bliver at skaffe arbejdskraft nok. Arkivfoto: Thomas Maxe.
2020 gav det bedste resultat for Hvidbjerg Vinduet siden 2016. Direktør Claus Arberg forventer, at det bliver vanskeligere at finde nye medarbejdere.

Thyholm: Hvidbjerg Vinduet er den største arbejdsplads på Thyholm.

Og 2020 og de første fem måneder af 2021 har ikke ændret på det billede. Nye vinduer i mange forskellige afskygninger har været en populær varer under coronakrisen, hvor mange af forbrugernes penge er gået til boligforbedringer og byggeri.

Det betyder travlhed, flere medarbejdere og større overskud hos Hvidbjerg Vinduet, der har i underkanten af 200 medarbejdere.

Annonce

- Vi kan se tilbage på et rigtig godt 2020, og 2021 er indtil videre fortsat i samme spor, så vi er meget godt tilfredse, siger administrerende direktør Claus Arberg.

Det netop offentliggjorte årsregnskab for 2020 ender med et plus på 16.2 millioner kroner før skat. Det er tæt på en fordobling i forhold til 2019.


Hvis man er kvalificeret og klar til ar arbejde, vil der være job at få. Det gælder på Hvidbjerg Vinduet og mange andre steder i området. Det bliver en udfordring med at få besat alle job. Ledigheden på grund af corona blev markant mindre end frygtet, og nu er det økonomiske opsving på vej.

Claus Arberg, administrerende direktør, Hvidbjerg Vinduet A/S, Thyholm


- Vi er i en af brancher, der har været begunstiget af coronapandemien, da folk har haft stor lyst til at forbedre hus og sommerhus. Vi ser umiddelbart ikke tegn på, at det er ved at ændre sig. Men spørgsmålet er, hvor længe efterspørgslen forbliver på det nuværende niveau. På et tidspunkt vil folk jo nok begynde at bruge penge på rejser og andet end til boligen og haven, siger Claus Arberg.

Kamp om hænderne

Indtil videre er det lykkedes at skaffe kvalificerede medarbejdere til Thyholm-virksomheden, men Claus Arberg kan godt fornemme, at kampen om de ledige hænder bliver hårdere.

- Vi har normalt en liste med folk, der er skrevet op til job hos os. Men listen er ikke så lang mere. Bufferen er ikke så stor. Indtil videre har vi klaret os. Men det er klart noget, som vi skal være opmærksomme på i den kommende tid, siger Claus Arberg, der også er formand for Dansk Industri Midt-Vest.

Derfra kender han meget til udfordringen med at skaffe arbejdskraft nok i takt med, at opsvinget tager til i fart.

- Hvis man er kvalificeret og klar til ar arbejde, vil der være job at få. Det gælder på Hvidbjerg Vinduet og mange andre steder i området. Det bliver en udfordring med at få besat alle job. Ledigheden på grund af corona blev markant mindre end frygtet, og nu er det økonomiske opsving på vej, siger Claus Arberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Christian Eriksen er stabiliseret efter kollaps på banen: - Flere spillere og tilskuere græd

Kultur For abonnenter

Håndsprit står klar til festival: - Det er mere sikkert her end i Bilka

Kultur

Bogbussen kører igen til august

Annonce