Annonce
Lemvig

Kæmpemaleri indtager gymnasium - oprindeligt var billedet endnu større

Filialdirektør Lars Madsen, Nordea, glæder sig over placeringen af Knud Eel maleriet "Ravsamleren". Den hænger ved et stort opholdsrum og bliver samtidigt belyst ovenfra af et ovenlys vindue. Rektor Bo Larsen (længst til venstre) er glad for værket. Foto: Benny Gade
Lemvig Gymnasium har modtaget det store Knud Eel maleri, der oprindeligt hang i Nordeas lukkede filial i Vestergade
Annonce

Lemvig: Knud Eels maleri "Ravsamleren" er det hidtil største kunstværk, som Lemvig Gymnasium har fået doneret. Maleriet er 2,5 meter højt samt 4,1 meter bredt, så på gymnasiet har man tænkt sig godt om, inden man fandt den rette placering. Torsdag kunne det dog afsløres på sin nye plads på væggen ud for et stort opholdsrum på vejen mod idrætslokalet. Her er et godt lys - også gennem vindueskuplen i det flade tag - og der er vægplads nok.

- Det hænger fint her, konstaterer Lars Madsen, der er filialdirektør hos Nordea i Lemvig, der har skænket maleriet til gymnasiet.

Maleriet har hængt i Nordeas lokaler i Vestergade siden 1960, hvor Knud Eel blev bedt om at male det. Nu er filialen flyttet i nye lokaler i Ågade, hvor vægpladsen ikke giver mulighed for at bruge det store maleri. Banken har derfor søgt efter en mulig modtager af maleriet, og derfor kunne det torsdag afsløres på Lemvig Gymnasium.

- Vi ville gerne bevare maleriet på lokale hænder, siger Lars Madsen.

Flere af personerne på billedet er malet på baggrund af lokale modeller. Lars Madsen kan blandt andet oplyse, at kvinden i billedets højre hjørne er Anne Madsen, der var et kendt ansigt i banken, medens faderen med ravklumpen og børnene er familien Bjerre på stranden. Knud Eel boede også i Lemvig, så derfor var det et stort ønske, at maleriet forblev i området.

Torsdag morgen fik eleverne på Lemvig Gymnasium præsenteret det nye maleri og forklaret, hvordan det er havnet på gymnasiets væg. Rektor Bo Larsen kunne også fortælle, at maleriet med dets dimensioner er det største kunstværk, som gymnasiet hidtil har modtaget.

Oprindeligt har billedet været endnu større, da det har haft en billedfrise rundt om sig. Frisen er gået tabt i forbindelse med en renovering af Nordeas daværende lokaler, så derfor har gymnasiet efterlyst billeder, der viser frisen. Lars Madsen havde derfor nogle billeder med til gymnasiet, der viser, hvordan billedet med tilhørende frise oprindeligt har set ud hos Nordea.

Oprindeligt var maleriet også forsynet med en billedfrise, som ikke findes længere. Det er dog lykkedes at finde nogle billeder, der viser, hvordan frisen oprindeligt så ud. Foto: Benny Gade
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Thyborøn får sin egen T-shirt

Lemvig

Lemvig Havn er byens fristed

Lemvig

Åbningen af Klimatorium udskudt

Annonce