Annonce
Danmark

Statsministeren: - Det er hårdt, det her - hold øje med hinanden

- Det er hårdt, det her. Udover alt det, vi kan gøre professionelt, via ngo'er og det frivillige Danmark, så en appel til, at vi alle sammen i vores almindelige liv holder øje med hinanden, opfordrer statsminister Mette Frederiksen (S). Foto: Liselotte Sabroe
Ensomhed, frygt, stress, angst, depression - et hastigt voksende antal danskere rammes af psykiske lidelser udløst af coronakrisens konsekvenser. - Vi står få dage inde i januar, vi har stadig de hårdeste, de mørkeste vintermåneder foran os, vi bliver nødt til at lukke endnu mere ned. Det ér en hård tid, siger statsminister Mette Frederiksen (S).
Annonce

Coronavirus: Psykologer, psykiatere og læger advarede søndag i Avisen Danmark om markante stigninger i psykiske lidelser, og de vurderer, at problemerne bliver endnu værre i de kommende måneder:

- Vi mærker det på ventelister til psykolog, på presset på sundhedsvæsenet og sygemeldinger på arbejdspladser, fastslog formanden for Dansk Psykologforening, Eva Secher Mathiasen.

Mange børn plages af utryghed, når de hører om den dødbringende virus, flere udvikler alvorlig angst.


Det er hårdt, det her. Udover alt det, vi kan gøre professionelt, via ngo'er og det frivillige Danmark, så en appel til, at vi alle sammen i vores almindelige liv holder øje med hinanden.

Mette Frederiksen (S), Danmarks statsminister


På tirsdagens pressemøde spurgte Avisen Danmarks reporter statsministeren, hvad regeringen vil gøre for at afhjælpe de omfattende og voksende psykiske problemer, som eksperterne advarer om:

- Det er hårdt, det her. Udover alt det, vi kan gøre professionelt, via ngo'er og det frivillige Danmark, så en appel til, at vi alle sammen i vores almindelige liv holder øje med hinanden, opfordrer statsministeren.

Annonce

- Der er hjælp at få

- Nu kan vi ikke nødvendigvis mødes og gå en tur, men så må vi ringe og skrive, og vi må gøre alt, hvad der overhovedet står i vores magt. Det ér en hård tid, det ér en hård besked, vi har med i dag (om at se færrest mulige mennesker, red.) - og vi skal gøre alt, hvad vi kan for at passe godt på hinanden.

Som svar på samme spørgsmål påpeger sundhedsminister Magnus Heunicke (S), at der fortsat er behandlingsgaranti i psykiatrien. Han understreger desuden vigtigheden af en tidlig indsats og at der gøres "et kæmpe arbejde" i form af "digitale løsninger med chatfunktioner og telefonlinjer" - og tilføjer:

- Hvis man selv føler sig sårbar eller kender nogen, så ræk ud og tilbyd dem hjælp. Der er mange, mange gode tilbud og folk, der står klar til at hjælpe, også til at lede én videre til, hvor man skal søge hen, hvis man står med psykiske problemer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Tidligere minkavler i Nørre Nissum: Vi har brug for en afklaring

Debat

Debat: Udbetal hjælpepakkerne nu!

Kultur

Indstilleren er nu selv blevet kandidat til Lemvig Prisen: - Jeg syntes de fortjener prisen

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce