Annonce
Sport

Status efter sidste runde i seriefodbolden: Tre hold skal spille playoff-kampe om oprykninger

Lemvig GF får tirsdag aften besøg af Morsø FC i den første playoff-kamp, hvor lemvigerne med en sejr kun vil være en sejr fra oprykning til serie 2. Arkivfoto: Morten Stricker
Der venter en spændende sæsonfinale for Lemvig GF, RLK og andetholdet i Team Tangen, der alle kan nå at rykke op hvis de klarer sig succesfuldt gennem denne uges oprykningskampe.

Nordvestjylland: For et par år siden indførte DBU Jylland playoff-systemet i serierækkerne, hvor de hold der sluttede lige under oprykningsstregen eller lige over nedrykningsstregen, skal ud i en til to ekstra kampe for at få afklaret deres skæbne.

De såkaldte playoff-kampe, der næsten altid er en garanti for dramatik. I år skal tre af de lokale hold ud i disses kampe - Lemvig GF fra serie 2, RLK fra serie 3 og Team Tangens andethold fra serie 4.

Lemvig GF måtte se BK Klitten løbe med førstepladsen og den direkte oprykning fra serie 2. Tirsdag aften får holdet derfor besøg af Morsø FC, også fra serie 2, i den første playoff-runde. Vinderen af den kamp skal i weekenden på udebane møde et af de hold, der sluttede tredjesidst i deres serie 1-pulje.

Annonce

Vinderen af den anden playoff-kamp spiller i serie 1 til efteråret, taberen spiller i serie 2.

RLK og Tangen på udebane

Torsdag aften rykkede Team Tangen op i serie 2 med en 2-0 sejr over Vinderup IK. I samme serie 3-pulje blev det naboerne fra RLK, der efter en spændende sidste runde tog andenpladsen foran Borbjerg og dermed kvalificerede sig til playoff-kampene.

RLK møder tirsdag aften Viborg Søndermarken på udebane i den første kamp. Vinder holdet den kamp, venter der lørdag en afgørende playoff-kamp mod en endnu ikke specificeret modstander fra serie 2.

Også Team Tangens andethold i serie 4, har sikret sig en playoff-kamp på udebane. Mandskabet fra Harboøre tange skal tirsdag aften en tur til Ørnhøj Stadion for at mødes med Ørnhøj/Abildå B1986.

Igen venter der her en anden og afgørende playoff-kamp, såfremt man vinder den første kamp. Her bliver modstanderen fra serie 3.

Annonce

Op- og nedrykkere

Og hvad skete der så ellers i sidste runde af seriefodbolden?

På udebane mod Sjørring sørgede Struer-Humlum Fodbold for helt at eliminere Nors' i forvejen mikroskopiske chance for at støde struer-holdet fra førstepladsen i serie 3. Topscorer Marc Hviid sørgede med sæsonmål nummer 24, 25 og 26 for alle tre scoringer i 3-1 sejren.

Marc Hviid har med sine mange mål været en afgørende spiller for Struer-Humlums oprykkere til serie 2. Angriberen sluttede da også sæsonen med et hattrick på udebane mod Sjørring. Arkivfoto: Morten Strægaard

Struer-Humlum kommer dermed til at bytte plads med Holstebro Boldklubs tredjehold, der rykkede ned fra serie 2. Nedrykning blev det også til for Lidenlund og Lemvig GFs andethold, der sluttede på de to nederste pladser i den anden serie 3-pulje med nordvestjysk deltagelse.

Mens førsteholdet i Borbjerg måtte se playoff-kampene forsvinde med mindst mulig margin, gik det bedre for andetholdet i serie 4. Her blev det nemlig til en førsteplads og dermed også oprykning til serie 3, hvor klubben altså i efteråret vil blive repræsenteret af både første- og andetholdet.

I Jyllandsserien for kvinder slog Lemvig GF oprykningen til Kvindeserien fast, da holdet i sidste spillerunde vandt 4-1 over Mejrup GU, der sluttede på andenpladsen i rækken. Louise Mose og Kristine Skou Dueholm blev begge dobbelte målscorere for Lemvig.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Landmandspar i Lomborg fejrer 40 års jubilæum: De kan nu noget, de Jersey-køer...

Danmark

Lørdagens coronatal: 739 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur For abonnenter

Kritik af kommuneplan: ingen ved, hvad der foregår

Holstebro For abonnenter

Esther Jensen tilbage ved Borbjerg Mølle Kro: - Jeg kan ikke lade være med at tænke, hvor trist det er

Danmark

Ud med de gamle, ind med de nye: Søndag træder nye regler om brændeovne i kraft

Leder For abonnenter

Ja tak! Vi køber både de gode tilbud og de gode idéer

Kultur For abonnenter

Politikere: Høringen er en ommer

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sport

HB fik en mand smidt ud, men endte alligevel med at besejre ærkerivalerne

Holstebro

58-årig kvinde nægter sig skyldig i sin mands død: Kan ikke forstå at hendes promille skulle have været så høj

Holstebro

Nedtur: Stort fald i antallet af nye studerende

Danmark

200 buler i bilen og stenslag i håndboldstørrelse: Se video af familie fanget i haglstorm på autobahn

Vestjylland

Mere vand på vej: DMI varsler risiko for skybrud og torden

Lemvig For abonnenter

Forslag: Giv dog sælerne en rigtig platform ...

Leder For abonnenter

Lemvig Kommune kunne lære noget af Holstebro

Annonce