Annonce
Kultur

Status efter Sting: Weekend gav "et større sekscifret overskud"

Musikteatret Holstebro vil også næste år i juni have et stort navn på scenen foran musikhuset. Hverken navn eller dato er dog på plads endnu. - Vi skal først have et billede af de forskellige navnes tour-virksomhed og se, hvor vi kan passe ind, siger direktør Anders Jørgensen. Foto: Morten Stricker
Musikteatret Holstebro melder sig klar til endnu et stort internationalt navn næste år. Den forgangne Open Air-koncert blev en økonomisk og organisatorisk succes, siger direktør, der også lytter til kritikken af, at ikke alle kunne se scenen.

Holstebro: Torsdag var Holstebros største musikarrangører igen samlet hos kommunen for at afsløre og koordinere, hvornår de planlægger næste års koncerter.

Direktør for Musikteatret Holstebro, Anders Jørgensen, kom ikke til mødet med en konkret dato. Han kom dog med udmeldingen om, at også næste år vil musikteatret byde på et stort internationalt navn.

- Det bliver et mindst lige så stort navn som Sting, lover han.

Men nogen dato kan han endnu ikke melde ud. De øvrige deltagere i mødet såsom Rock i Holstebro, Kulturperlen og Vi elsker 90'erne har faste tidspunkter, deres festivaler afvikles på.

- Men vi må bare erkende, at vi er i Holstebro, hvilket betyder, at vi ikke får lov til at vælge før byer som London eller Birmingham. Vi må lade de større europæiske byer planlægge først, og dernæst må vi kigge på dagene imellem, hvor vi kan presse os ind, siger Anders Jørgensen, der vælger ikke at ærgre sig over den virkelighed, men i stedet glæder sig over fleksibiliteten, fordi den kan sikre kunstnere til "rabatpris":

- Havde vi nu kun den første weekend i juni til at hyre en kunstner i, så kunne prisen være en helt anden, modsat disse "filler-dates" (fyld-datoer, red.) hvor kunstnere skal have fyldt kalenderen op mellem de store byer, og vi derfor kan få musikken til en lavere pris end normalt.

Jeg er dybt "imponeret" af folk, der på to minutter kan komme ind på en plads og påpege ting, som vi kunne have gjort bedre - vel at mærke ting som vi har haft folk til at arbejde med i månedsvis. Men vi lytter til, hvad folk siger, og forsøger hele tiden at forbedre os.

Anders Jørgensen, direktør, Musikteatret Holstebro.

Vi lytter

Økonomisk blev Open Air-arrangementet med Sting fredag og en dansk aften med blandt andre Anne, Sanne og Lis om lørdagen en succes, ifølge Anders Jørgensen:

- Overordnet set gik arrangementet rigtigt, rigtigt godt. Weekenden gav samlet et større sekscifret overskud.

Musikteatret Holstebro måtte lægge ører til kritik af, at ikke alle af de godt 8000 publikummer kunne se scenen under Stings koncert.

- Det kan sagtens være, at podiet skal hæves næste gang. Men når det er sagt, så har jeg for hver utilfreds henvendelse fået hundredvis af positive tilkendegivelser. Det er jo desværre sådan, at det mest er dem, der er utilfredse, der får mest spille- og spalteplads. Jeg er dybt "imponeret" af folk, der på to minutter kan komme ind på en plads og påpege ting, som vi kunne have gjort bedre - vel at mærke ting som vi har haft folk til at arbejde med i månedsvis. Men vi lytter til, hvad folk siger, og forsøger hele tiden at forbedre os.

- Jeg er utrolig tilfreds med hele afviklingen, og vores hold har gjort et sindsygt godt stykke arbejde, siger direktøren.

Musikteatret har endnu ikke lagt sig fast på, om der bliver en musikaften ud over den med hovednavnet. Scenen er oppe, og økonomisk er muligheden oplagt, hvorfor Anders Jørgensen lægger op til, at andre kan byde ind:

- Det kunne være hvad som helst, et symfoniorkester for eksempel. Der kunne måske laves en god aftale til en god pris.

Selvom direktøren ikke kunne møde med en fast dato i lommen til torsdagens møde, så vil datoer tæt på hinanden nu heller ikke ødelægge noget, så længe man har den rigtige vare på hylden, siger han.

- Har man et godt produkt, så skal folk nok også finde tid og penge til det. Jeg tror ikke på, at vi ødelægger noget for hinanden. Tag bare den weekend, hvor Sting spillede: Vi havde besøg af 11.000-12.000 mennesker, der var 15.000 til Street Food Festival og 1000 til Udkantsrock. Det så ikke ud til, at nogen mistede publikummer. Vi skal i stedet tale hinanden op, lyder opfordringen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
EM For abonnenter

Alle hold har været i kamp – vi kigger på fem højdepunkter og fem lavpunkter under EM indtil nu

Annonce