Erhverv

Statusrapport fra Sound Hubben: - Det er både en ombygning og en opbygning

Der er sket rigtig meget for Sound Hub Denmark i 2018 og også, siden dette billede blev taget på Peter Bangs Vej i Struer. Arkivfoto: Anders Trærup

Sound Hub Denmark har lige nu fuld fokus på de fysiske rammer, som er ved at tage form på Peter Bangs Vej i Struer.

Struer: Det er lidt af en byggeplads, de lige nu sidder i hos Sound Hub Denmark. Omvendt kan man også vælge at se det som lidt af et lydeventyr, som lige nu er ved at blive stablet på benene i B&O's gamle lokaler på Peter Bangs Vej i Struer.

- Det er både en ombygning og en opbygning på en og samme tid, fortæller Rie Kold Pripsø, der er kommerciel ansvarlig i Sound Hub Denmark.

3000 kvadratmeter er godt på vej til at blive et mekka af åbne kontorlandskaber, mødelokaler og specialværksteder med adgang til både test- og målefaciliteter.

Det varer dog lidt endnu, før alt er på plads, men omkring 1. marts skulle håndværkerne gerne være færdige og de ydre rammer så meget på plads, at der kan rykke den ene virksomhed, der arbejder med lyd, ind efter den anden. Det er i hvert fald planen.

Alt dette og mere til bliver de lokale politikere i Struer Kommunes økonomi-, erhvervs- og bosætningsudvalg i dag gjort klogere på under punktet "Sound Hub Denmark - statusrapport 2018".

For os har en stor milepæl været, da vi kunne sige, at nu har vi styr på det her. Nu har vi fundamentet på plads.

Rie Kold Pripsø, kommerciel ansvarlig, Sound Hub Denmark.

Hjælp til det hele

I Sound Hub Denmark, der beskriver sig selv som en videns- og erhvervsklynge med fokus på lyd, har man i opstarten haft særligt fokus på et såkaldt acceleratorforløb, hvor syv virksomheder er blevet udvalgt til at deltage.

- Det var en god måde, hvor vi hurtigt kunne komme i gang med nogle opstartsvirksomheder, der har den internationale kaliber, som vi ønsker at tiltrække, forklarer Rie Kold Pripsø.

De syv virksomheder har været i Struer nu ad to omgange, og fire af dem kommer i disse uger for tredje gang til byen.

- En af dem er allerede kommet, så kommer der nogle allerede i næste uge fra Schweitz, og så kommer den sidste i april, fortæller Rie Kold Pripsø:

- De vil så være her i en periode på en to til tre måneder for så at færdiggøre forløbet her hos os. De har mulighed for at få testet nogle ting og for at få sparring. De kan få hjælp til alt, hvad de måtte ønske, og det er jo lige fra produkter og markedsføring til rettigheder og akustikhjælp.

Alle byder ind

Virksomhederne, der kommer i Sound Hubben, kan være vidt forskellige steder i deres udvikling og komme med lige så forskellig en baggrund.

Nogle fra designverdenen, andre fra den elektroniske, mens nogle "bare" kommer med den gode idé.

- For os har en stor milepæl været, da vi kunne sige, at nu har vi styr på det her. Nu har vi fundamentet på plads, forklarer Rie Kold Pripsø.

Og med det mener hun, at man i partnerskabsgruppen fik kigget hinanden dybt i øjnene og alle set, at det her virkelig var noget, folk ville.

- Alle byder ind, og det har været Harman, B&O, Aalborg Universitet, Dansk Lydnetværk, Accelerace, som varetager vores acceleratorprogram, og Struer Kommune, siger Rie Kold Pripsø.

Det helt store fokus er nu på at få omgivelserne klar til, at Sound Hub Denmark kan begynde at lukke nogle lejeaftaler.

- Det betyder ikke, at vi står stille. Det, vi jagter, er at få 100 vidensarbejdspladser til Struer. Det er det, vi bliver målt på, men alle er også klar over, at det ikke lige sker fra den ene dag til den anden, lyder det fra Rie Kold Pripsø.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig For abonnenter

Ulv eller sjakal? Noget er på færde på Tangen

Lemvig

Ungdommen går sammen på Tangen

Lemvig For abonnenter

Tre huller i bybilledet fyldes ud

Lemvig

FCM-spillere skal træne i Harboøre

Livsstil For abonnenter

Lisbeth Østergaard: Du skal kunne finde lykken i leverpostejslivet

Erhverv For abonnenter

Analyse: Den smarte vej til elbiler - uden strømafbrydelser

En ny regering er ved tage form, og det er det helt rigtige tidspunkt, hvis man skal påvirke indholdet af et nyt regeringsgrundlag. Men elselskaberne er på en hård opgave, for milliardinvesteringer i kabler nede i jorden lyder ikke ret spændende. Alle vil gerne høre om havvindmøller og lækre elbiler, der kan indfri vores grønne ambitioner, men forbindelsen midt imellem - elnettet - hører man sjældent om. De kedelige kabler er bare svære at komme uden om, og straffen for at gøre det falder som en hammer. I Tyskland er der bred politisk opbakning til den grønne omstilling, ”Energiewende”, der skal udfase atomkraft og kulkraftværker. Men landet har forsømt at opgradere sit elsystem, og derfor er det svært at få grøn energi fra vindmøllerne i nord sendt ned til den tunge bayerske industri i syd. Problemet er, at når man har erkendt efterslæbet, er det for sent. Det tager hurtigt 10 år at planlægge og grave sig igennem tusindvis af kilometer jord for at fremtidssikre kablerne. Dansk Energi foreslår det, man kalder ”den smarte vej”. Det er ikke den dyreste løsning, men koster dog 32 milliarder kroner frem mod 2030. Det smarte består i, at man ikke behøver at levere elkapacitet efter, at vi alle sammen skal oplade elbiler og samtidig stege frikadeller på komfuret, tørre tøj i tumbleren og have fuldt blus på varmepumpen. Hvis vi forbrugere kan leve med, at elbilen først bliver ladet op om natten, når der er ledig kapacitet, bliver det langt nemmere og billigere at indfri klimadrømmene. Det kræver noget intelligens i systemerne, som ikke helt er opfundet nu. Men det kræver først og fremmest, at forbrugerne accepterer nogle begrænsninger, som vi ikke er vant til. Vi kan godt insistere på, at bilen skal lades maksimalt op her og nu, når vi parkerer den i carporten. Men så risikerer vi, at strømmen ryger på hele villavejen, når vi sætter stikket i.

Sport For abonnenter

- Nu er det mig, de andre holder øje med og måler sig op imod

Lemvig For abonnenter

Skal der spares eller ej: Vi aner ingenting

112

Ville undvige dyr - endte på taget

Annonce