Annonce
Erhverv

Statusrapport fra Sound Hubben: - Det er både en ombygning og en opbygning

Der er sket rigtig meget for Sound Hub Denmark i 2018 og også, siden dette billede blev taget på Peter Bangs Vej i Struer. Arkivfoto: Anders Trærup

Sound Hub Denmark har lige nu fuld fokus på de fysiske rammer, som er ved at tage form på Peter Bangs Vej i Struer.

Struer: Det er lidt af en byggeplads, de lige nu sidder i hos Sound Hub Denmark. Omvendt kan man også vælge at se det som lidt af et lydeventyr, som lige nu er ved at blive stablet på benene i B&O's gamle lokaler på Peter Bangs Vej i Struer.

- Det er både en ombygning og en opbygning på en og samme tid, fortæller Rie Kold Pripsø, der er kommerciel ansvarlig i Sound Hub Denmark.

3000 kvadratmeter er godt på vej til at blive et mekka af åbne kontorlandskaber, mødelokaler og specialværksteder med adgang til både test- og målefaciliteter.

Det varer dog lidt endnu, før alt er på plads, men omkring 1. marts skulle håndværkerne gerne være færdige og de ydre rammer så meget på plads, at der kan rykke den ene virksomhed, der arbejder med lyd, ind efter den anden. Det er i hvert fald planen.

Alt dette og mere til bliver de lokale politikere i Struer Kommunes økonomi-, erhvervs- og bosætningsudvalg i dag gjort klogere på under punktet "Sound Hub Denmark - statusrapport 2018".

For os har en stor milepæl været, da vi kunne sige, at nu har vi styr på det her. Nu har vi fundamentet på plads.

Rie Kold Pripsø, kommerciel ansvarlig, Sound Hub Denmark.

Hjælp til det hele

I Sound Hub Denmark, der beskriver sig selv som en videns- og erhvervsklynge med fokus på lyd, har man i opstarten haft særligt fokus på et såkaldt acceleratorforløb, hvor syv virksomheder er blevet udvalgt til at deltage.

- Det var en god måde, hvor vi hurtigt kunne komme i gang med nogle opstartsvirksomheder, der har den internationale kaliber, som vi ønsker at tiltrække, forklarer Rie Kold Pripsø.

De syv virksomheder har været i Struer nu ad to omgange, og fire af dem kommer i disse uger for tredje gang til byen.

- En af dem er allerede kommet, så kommer der nogle allerede i næste uge fra Schweitz, og så kommer den sidste i april, fortæller Rie Kold Pripsø:

- De vil så være her i en periode på en to til tre måneder for så at færdiggøre forløbet her hos os. De har mulighed for at få testet nogle ting og for at få sparring. De kan få hjælp til alt, hvad de måtte ønske, og det er jo lige fra produkter og markedsføring til rettigheder og akustikhjælp.

Alle byder ind

Virksomhederne, der kommer i Sound Hubben, kan være vidt forskellige steder i deres udvikling og komme med lige så forskellig en baggrund.

Nogle fra designverdenen, andre fra den elektroniske, mens nogle "bare" kommer med den gode idé.

- For os har en stor milepæl været, da vi kunne sige, at nu har vi styr på det her. Nu har vi fundamentet på plads, forklarer Rie Kold Pripsø.

Og med det mener hun, at man i partnerskabsgruppen fik kigget hinanden dybt i øjnene og alle set, at det her virkelig var noget, folk ville.

- Alle byder ind, og det har været Harman, B&O, Aalborg Universitet, Dansk Lydnetværk, Accelerace, som varetager vores acceleratorprogram, og Struer Kommune, siger Rie Kold Pripsø.

Det helt store fokus er nu på at få omgivelserne klar til, at Sound Hub Denmark kan begynde at lukke nogle lejeaftaler.

- Det betyder ikke, at vi står stille. Det, vi jagter, er at få 100 vidensarbejdspladser til Struer. Det er det, vi bliver målt på, men alle er også klar over, at det ikke lige sker fra den ene dag til den anden, lyder det fra Rie Kold Pripsø.

Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

300 elever dystede i skolebasket

Annonce