Annonce
Holstebro

Stavnsbundet i 12 år: Ægtepar vinder for anden gang

Ægteparret Inger og Bruno Petersen har i 12 år kæmpet for at få Holstebro Kommune til at ekspropriere hele deres ejendom - og ikke kun en del af den. Billedet her stammer fra Dagbladets første besøg i 2014. Arkivfoto

Bruno og Inge Petersen håber, at de nu endelig kan få solgt deres landejendom, efter Overtakstkommissionen har stadfæstet en tidligere afgørelse. Holstebro Kommune kan dog anlægge en civil retssag - men det bør den ikke - mener SF.

Holstebro: Bruno og Inge Petersen har i dag fået Overtakstkommissionens ord for, at Holstebro Kommune skal købe hele deres ejendom for 3,6 millioner kroner - og ikke bare de 14.000 kvadratmeter, som kommunen eksproprierede for mere end ti år siden.

Det er anden gang, at ægteparret i Hornshøj får medhold. Taksationskommissionen kom i juli 2017 frem til samme afgørelse, men den valgte Holstebro Kommune at anke.

- Vi er lettede. Prøv at forestille dig 12 års søvnløse nætter. Det har været svært, og hver gang vi har kontaktet kommunen, har vi fået en sludder for en sladder. Så der var tårer, da vi fik afgørelsen, siger Bruno Petersen, der efter den første sejr trak én flaske rødvin op.

Torsdag blev det til to - ovenikøbet af en lidt bedre drue.

- Det er en Amarone, fortæller Bruno Petersen - med tilføjelsen:

- Børnene er hjemme.

- Vi er lettede. Prøv at forestille dig 12 års spekulationer og søvnløse nætter. Det har været svært, og hver gang vi har kontaktet kommunen, har vi fået en sludder for en sladder. Så der var tårer, da vi fik afgørelsen fra Overtakstkommisionen.

Bruno Petersen, Hornshøj.

SF: Nu må vi klappe hælene sammen

Ægteparret kan dog ikke vide sig helt sikker på, at der nu er sat et endeligt punktum i sagen. Holstebro Kommune har mulighed for at anlægge en civil retssag, og det kan tage flere år.

- Men advokaten siger, at det vil være helt usædvanligt, hvis kommunen gør det, efter at hele to instanser har givet os medhold og været så stålfaste i deres afgørelse, siger Bruno Petersen.

Står det til SF's medlem af Økonomiudvalget, Karsten Filsø, skal sagen stoppe nu.

- Min umiddelbare holdning er, at nu har vi tabt to gange ved to instanser, så må vi klappe hælene sammen og købe den ejendom, siger Filsø.

Politikerne forventes at træffe en beslutning inden for den næste uge til halvanden.

I har tabt ved to instanser, er der slet ingen grænse for - rent anstændigvis for, hvor længe I vil trække den over for en borger?

- Det har jeg ingen kommentarer til. Det kommer jo an på, hvad materien i præmisserne er. Hvis man synes, at de er fornuftige, så man tænker: Det er sådan, det er. Men er præmisserne ikke fornuftige, så er vi nødt til at gå videre, så det ikke danner præcedens. Men i sidste ende er det en politisk afgørelse, om det giver mening at køre videre med sagen eller ikke, siger kommunaldirektør Lars Møller.

Formanden for teknisk udvalg, Klaus Flæng (S) har stor forståelse for ægteparrets situation, men han vil ikke lægge hovedet på blokken, før han har læst præmisserne.

- Hvis vi hæver os op over juraen, så har vi alle et ansvar for at være ordentlige ved hinanden, og det har vi også som kommune. Omvendt er det ikke vores penge. Det er borgernes, som vi er forpligtet til at bruge fornuftigt, siger Klaus Flæng.

Annonce

Benspænd for otium-planer

Inge og Bruno Petersen var henholdsvis 61 og 62 år, da sagen begyndte, og kommunen som led i byudviklingen i Hornshøj ekspropriererede en del af ægteparrets grund - i alt 14.000 kradratmeter.

Tilbage resterer der 20.000 kvadratmeter, som en ny køber ikke kan få nogen sikkered for, at kommunen på et senere tidspunkt også kommer og gør krav på. Det har stavnsbundet Inge og Bruno Petersen, som forgæves har forsøgt at sælge huset igennem alle årene.

I dag er han 73 og hun 72 år, og sagen har i den grad spændt ben for planerne for deres otium. De havde købt et lille rækkehus i Mejrup og et sommerhus, som skulle være en overgangsbolig, mens de renoverede den anden. Men sommerhuset har de skilt sig af med igen, da sagen trak i langdrag.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Manden var alvorligt syg, og Bitten stod med fire børn og alle de udfordringer, der fulgte med: Bare der havde stået en og banket på for at sige, nu skulle jeg nok få hjælp

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Skuffelse i Lemvig-lejren efter pointdeling: - Jeg synes det var tyveri ved højlys dag

Sport For abonnenter

Minut for minut: Lemvig måtte nøjes med det ene point i fredagsgyser i Skive

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

Lemvig

Analyse: Nye Borgerlige skal mere end firedoble antallet af stemmer

Navne

Stort skulderklap til lokal kok: - Tårerne var lige ved at komme, men jeg holdt dem heldigvis tilbage

Erhverv For abonnenter

Det er Nordeuropas største solcellepark, men hvor meget fylder den præcist: Som 888.000 skriveborde? Som en bagatel? Som en forringelse af livskvaliteten?

Holstebro

Burgerbygning, fodboldgolf, hæng på lygtepælene og hav et stort klistermærke af dig selv på din bil: Det kan godt være lidt skræmmende

Kultur

Stem her: Nu kan du være med til at finde det bedste billede i lokal fotokonkurrence

Erhverv

Her skal der helst være grus i maskineriet

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Leder For abonnenter

Højere afgift på dieselolien er det rene talmagi- det sænker ikke CO2-udledningen

Sport For abonnenter

Karakterbogen: 2 mål på 12 afslutninger gør ikke Thymann til en skurk

Lemvig

Ønske i valgkampen: Det skal være let for den pårørende når det er svært

Annonce