Danmark

Stemmer fra Venstres bagland: Ærgerligt, at regionernes nedlægges

Afslutning på afstemning til kommunal- og regionrådsvalget 2017. Foto: Mette Mørk

Sundhedsreformen har gennem den seneste måned skabt debat i Venstres bagland, men også efter regeringens endelige udspil er der splittelse i baglandet. Her er flere meninger fra Løkkes partifæller om regeringens udspil:

Carsten Kissmeyer (V), medlem af Region Midtjylland og folketingsmedlem

Carsten Kissmeyer. Foto: Martin Ravn

- Hele analysen om det med det nære sundhedsvæsen og klyngetænkningen det er jeg meget enig i. Så på den måde er jeg positiv i forhold til målsætningen. Der hvor min nervøsitet er, det er i bestyrelseskonstruktionerne - både i sundhedsfællesskaber, men i særdeleshed både på landsplan og i de enkelte fremtidige regioner. Jeg vil arbejde for, at den nervøsitet, jeg har, bliver imødekommet så godt som muligt. Men hvis det kommer dertil, og det er det, vi kan blive enige om, så bliver man nødt til at gå på kompromis.

Jesper Frost Rasmussen (V), borgmester i Esbjerg

Jesper Frost Rasmussen. Foto: John Randeris

- Sundhedsreformen giver mere nærhed i det lokale, og kommunerne skal spille en større rolle i at sikre sammenhængende forløb for patienterne. Der er også ræson i at sætte en hel del midler af til sundhedscentre og flere læger og sygeplejersker. Men jeg er bekymret over, at bestyrelserne kun består af en regionsformand, en enkelt borgmester og repræsentanter. Det folkevalgte led bliver ikke erstattet tilstrækkeligt, når bestyrelsen skal prioritere mellem OUH, Sygehus Sønderjylland og Sydvestjysk Sygehus. Det er for tyndt, når man har skrevet regionsrådet ud af ligningen.

Kenneth Muhs (V), borgmester i Nyborg

Kenneth Muhs. Foto: Morten Rode

- Det, der for mig er det væsentligste, er, at patienterne er centrum for de ydelser, det sundhedsfaglige område leverer. Udtalelsen om, at det, der ikke er svært, skal være nært, det er positivt. Vi skal løse opgaverne til så lidt gene for borgerne som muligt. Det er vigtigt med demokratisk kontrol, og det er vigtigt, at borgerne også kan være med til at sætte det hold, der er en del af løsningerne. Vi har et godt samarbejde med Region Syddanmark, og jeg synes, den gør det godt. Intentionen må - og skal altid være - den bedste løsning for patienterne.

Henrik Frandsen (V), borgmester i Tønder

Henrik Frandsen. Fotograf: André Thorup

- Sundhedsreformen giver løsninger på udfordringer og vil skabe bedre sammenhæng for borgeren med lokal forankring i de lokale sundhedsfællesskaber. Man har flyttet det politiske valgte element med ud ved at have politikere med i sundhedscentrenes bestyrelser, og det sikrer et folkevalgt element. Man har sat noget andet i stedet for regionsrådet.

Søren Steen Andersen (V), borgmester i Assens

Søren Steen Andersen. Foto: Michael Bager

- Jeg har hele tiden beklaget, at det folkevalgte element forsvinder med regionerne. Jeg kan konstatere, at der er lavet en skabelon for bestyrelserne med en besætning af mennesker. Nu ruller man reformen ud, og så er det vores opgave at komme videre og skabe størst mulig indflydelse på vores egen dagligdag i et godt samarbejde med partnere til gavn for borgerne.

0/0

Tophistorier

Annonce
Danmark For abonnenter

Har fået nok af luksuscampister i firhjulstrækkere: Ægtepar nedlægger shelterplads

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Kursændring: Nu må Claudis Have godt servere alkohol

Lemvig

Hvem skal være årets frivillige

Holstebro For abonnenter

I klemme hos Vestforsyning: Beboere skal betale 108.000 kroner for nye vand- og varmerør

Tophistorier

Kultur

Her har man ikke mærket til truslen fra computeren

Kultur For abonnenter

Verdenspremiere i Horsens på film om Daniel Ryes 13 måneder som gidsel

Premiere: I 13 måneder sad den da 25-årige fotojournalist Daniel Rye fanget som gidsel i Syrien. Tilbageholdt, ydmyget og tortureret af Islamisk Stat. I 2014 lykkedes det at få ham bragt hjem til Danmark, og efterfølgende blev hans skrækkelige og ufattelige pinsler beskrevet af Puk Damsgaard i bogen "Ser du månen, Daniel". Denne bog er nu filmatiseret og en uge inden den officielle danmarkspremiere kan horsensianerne som de første se Daniel Ryes rædsler på det store lærred og i samme forbindelse høre hovedpersonen i hans gribende foredrag om begivenhederne. Daniel Rye har været inde over filmmanuskriptet og har og haft en klar holdning til, hvem der skulle lave filmen, og hvordan historien skulle fortælles, men derudover har han ikke haft noget med filmatiseringen at gøre. Han er godt tilfreds med resultatet - Det er aldrig det samme. Jeg sad ikke og tænkte, at det er mig. Men det var sjovt at se noget, som mindede om min historie. Esben overbeviste mig om den karakter, han spillede, mere, end det var tanken om, at det var mig, siger han. - Det, der har betydet noget for mig, er, at filmen er blevet lavet på en respektfuld måde over for mig og min familie og dem, jeg sad sammen med i Syrien, for eksempel James Foley, som ikke er her mere. Hans familie skal også kunne se filmen. Alle de, der har været følelsesmæssigt involverede, må ikke tænke, at det er noget bras, understreger han.

Lemvig

35 kilometer gravearbejde med spændende fund er snart afsluttet

Struer For abonnenter

Finn fik flænset sin elskede Alfa Romeo på sin fødselsdag

Lemvig

Plads til flere blomster: - Det må gerne være visuelt dejligt at se på

Annonce